Beheer

Uw IT-omgeving is het belangrijkste onderdeel van uw organisatie. Deze moet optimaal functioneren.

Beheer

Uw IT-omgeving is het belangrijkste onderdeel van uw organisatie. Deze moet optimaal functioneren. Het is essentieel dat uw omgeving probleemloos draait en mogelijke issues tijdig worden gesignaleerd. ROOT begrijpt het belang van de continuïteit van uw IT-omgeving.

Legt u het beheer van uw IT-omgeving bij ROOT neer, dan heeft u om te beginnen geen omkijken meer naar updates. Wij installeren de updates en zorgen ervoor dat die op het juiste moment geïnstalleerd zijn. Zo doen we updates die niet zo kritisch zijn bijvoorbeeld maandelijks of elk kwartaal. Bedrijfskritische updates voeren we dezelfde dag nog door. Beheer van ROOT betekent ook dat we alert zijn op bugs die opduiken in uw systeem. Ontdekken we een bug waarvoor de leverancier nog geen patch heeft ontwikkeld? Dan bedenken we een zogenaamde 'workaround' zodat die bug geen problemen oplevert en u ongestoord kunt doorwerken.

Beheer
Beheer

Monitoring

Monitoring geeft rust. U weet namelijk dat het functioneren van uw private, public of hybride cloud scherp in de gaten wordt gehouden door experts. Bij ROOT zijn monitoring en beheer bovendien aan elkaar gekoppeld. Is er iets gaande, dan komen we direct in actie, zelfs al voordat uw medewerkers iets hebben gemerkt.

3 vormen van monitoring

Bij ROOT kunt u kiezen uit drie vormen van monitoring: 8x5 monitoring, 24x7 monitoring en 24x7 proactieve monitoring. Neemt u bij ROOT een clouddienst af inclusief monitoring, dan zorgen wij dat de beschikbaarheid van de cloud gegarandeerd wordt binnen de afgesproken uren.

 • Bij 8x5 monitoring monitoren we uw systeem 24 uur per dag en pakken we alarmeringssignalen op werkdagen op tussen 08.00-17.30 uur.
 • Bij 24x7 monitoring komen we bij een alarmering direct in beweging, dus ook wanneer de melding om 02.00 uur ’s nachts binnenkomt.
 • De derde vorm van monitoring is 24x7 proactieve monitoring. We bekijken dan proactief de grafieken van uw systeem om potentiële incidenten te voorkomen. Dat heeft zeker nut, want met enige regelmaat lezen we daaraan af dat er iets dreigt mis te gaan. We kijken dan niet alleen naar de beschikbaarheid, maar ook naar de randvoorwaarden die daar invloed op hebben. Loopt de schijf bijvoorbeeld bijna vol, dan heeft dat ook gevolgen voor de beschikbaarheid van een applicatie.

In onze whitepaper “Tips voor netwerkbeheerders over hoe je je netwerk goed in de gaten houdt!“ leest u meer over onze ervaring en de kennis die wij hebben opgedaan met monitoring.

De voordelen

 • Beheer

  Altijd up to date

  U bent altijd verzekerd van updates en de nieuwste software versies.

 • Beheer

  Continuïteit

  U kunt er van op aan dat uw systeem altijd in top conditie is. Dit geeft u zekerheid

 • Beheer

  Proactieve bewaking

  Dreigende verstoringen worden tijdig gesignaleerd en proactief actie wordt ondernomen

 • Beheer

  Rapportages

  In het portaal mijnROOT zijn rapportages beschikbaar van diverse prestaties van uw systemen

Brochure

Download onze Productsheet

Met onze dienst Beheer zetten wij onze specialisaties in om uw IT-omgeving te beheren. Zo kunt u vooral focussen op uw eigen core business.

Downloaden
Open Contact opnemen - info