Vrest

Vrest zocht voor haar platform een partner die het beheer op zich neemt. Ernst Jan Zwienenberg vertelt over de kracht van de samenwerking met ROOT, en hoe belangrijk vertrouwen hierin is.

Vrest biedt een platform voor het ondersteunen van zorgorganisaties. Daarnaast biedt dit platform professionals de mogelijkheid om competenties te demonstreren en ontwikkelen. ROOT is verantwoordelijk voor het beheer van dit platform. Hoe verloopt die samenwerking? En wat is de kracht van die samenwerking? Voor operationeel directeur Ernst Jan Zwienenberg springen er drie termen uit die de samenwerking kenmerken. “ROOT staat voor mij gelijk aan technisch vakmanschap, ze staan met beide benen op de grond en ze zijn een echte partner”, begint Zwienenberg. “Voor ons is het heel belangrijk dat we een hostingpartner hebben die het technische verlengstuk is van onze dienstverlening. Op papier kun je heel wat regelen, maar het draait uiteindelijk om de uitvoering en de kennis die het succes daarvan meetbaar maakt.”

De kracht van een compacte organisatie

Ernst Jan Zwienenberg was bang dat de compactheid van ROOT zou leiden tot minder snelle oplossingen. “Uiteindelijk gaat het erom dat je problemen snel oplost en dan komt het echt op mensenwerk aan”, vertelt Zwienenberg. “Dat betekent dus dat je als klant altijd wilt vertrouwen op de beschikbaarheid van je leverancier. ROOT heeft dat wel erg goed in de vingers: ik krijg snel degene met de juiste specifieke kennis aan de lijn. Ik heb geen idee hoe ze die kennis daar borgen, maar het werkt voor ons in ieder geval perfect.”

Vrest
Vrest

Partnership op basis van vertrouwen

Vrest en ROOT werken sinds 2009 al samen. De reden dat de samenwerking na negen jaar nog steeds zo goed verloopt is volgens Zwienenberg eenvoudig te verklaren: “Als klant kun je te veel én te snel willen. ROOT neemt elke klantvraag serieus, maar weet daarin altijd een gezonde weerstand te bieden. ROOT is star wanneer het nodig is en flexibel als de situatie daar om vraagt. Zowel Vrest als ROOT hebben professionaliteit hoog in het vaandel staan en zijn daarin ook gezamenlijk gegroeid. We zijn bovendien beide gecertificeerd in informatiebeveiliging, daarin versterken we elkaar op een goede manier.”

Volgens Zwienenberg bepaalt uiteindelijk het vertrouwen of een samenwerking succesvol wordt en blijft. “Kijk, je zit beide in een eigen wereld, het heeft tijd nodig voordat je die afstand tussen beide werelden overbrugt. ROOT stelt zich daarin op als een professionele partner. Ze doen gewoon geen domme dingen en dat komt vooral door het feit dat er ongelooflijk veel kennis aanwezig is.”

Meer kansen benutten als partner

De kracht van ROOT als betrouwbare partner is wel een kracht die beter benut kan worden volgens Zwienenberg: “Ik heb wel eens vaker gedacht van: ‘goh, ik wist niet dat jullie dat ook deden?’. Ik vind het wel jammer dat ze daarin niet meer initiatief nemen. Als partner is het namelijk ook je taak om de klant mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen. Anderzijds loop ik met het grootste gemak even langs om dit voor te leggen. Zo laagdrempelig zijn ze daar wel en dat is prettig.”