Waarom migreren naar Microsoft 365, de moderne werkplek?

Gepubliceerd op 23 juni 2022 Leestijd : 3 minuten

Het IT landschap heeft de afgelopen jaren een enorme verandering doorstaan. Door de versnelde groei in digitalisering en de wens om flexibel te kunnen werken, stellen bedrijven andere eisen aan de “moderne” werkplek met als doel flexibiliteit die tot tevreden werknemers en klanten leidt, de sleutel tot succes. Maar wat is de moderne werkplek?

De moderne werkplek

Er wordt veelal gesproken over de moderne werkplek wanneer jouw organisatie (bijna) volledig is gemigreerd naar Microsoft 365.

De moderne werkplek is gebaseerd op Microsoft 365. Kort samenvattend biedt het je alle functionaliteiten en middelen die je nodig hebt om jouw werk in één veilige omgeving te kunnen doen.

Je medewerkers blijven gewoon werken met de vertrouwde programma’s zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote.

Je kunt eenvoudiger en efficiënter met collega’s en relaties samenwerken. En je beschikt altijd over de laatste updates in documenten.

Daarnaast beschik je over beveiligingstoepassingen die bedoeld zijn om jouw bedrijf te beschermen tegen onlinebedreigingen en om jouw bedrijfsgegevens te beveiligen en te beheren.

De werkplek anno nu geeft jouw organisatie de mogelijkheid om efficiënter en flexibeler te werken. Je bespaart tijd. Het is dan ook niet vreemd dat je als bedrijf wilt migreren naar Microsoft 365.

Migratie naar Microsoft 365

De migratie naar Microsoft 365 bestaat uit een aantal onderdelen: Exchange mailmigratie, migratie van je datagegevens en de inrichting van security maatregelen.

Bij de migratie naar Microsoft 365 komen heel veel aspecten om de hoek kijken. Denk bijvoorbeeld aan het overbrengen van je gegevens, maar ook het draagvlak binnen de organisatie. Om maar niet te spreken over het beheer van de omgeving.

Als je zelf weinig ervaring hebt met een cloudmigratie kan een dergelijk project als een hele klus worden ervaren. Je weet misschien niet zo goed waar moet je op letten om het project in goede banen te leiden.

Er zijn bedrijven die hierin zijn gespecialiseerd en die je kunnen helpen bij het migratieproject.

De aanpak van ROOT

ROOT kan je helpen bij de migratie naar Microsoft 365. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in migraties van dergelijke omgevingen. Wij werken volgens een op maat gesneden stappenplan die ons in staat stelt jouw nieuwe werkplekken naar wens in te richten. Samen doorlopen wij het proces. Wij starten met het in kaart brengen van jouw IT landschap, dan brengen wij een advies uit en tot slot verzorgen wij de volledige migratie van jouw gegevens naar Microsoft 365 en de nazorg.

Gedurende de stappen, die doorlopen worden, verliezen wij de communicatie en de samenwerking binnen de afdelingen en groepen niet uit het oog.

Met onze aanpak creëren wij voor jou moderne en toekomstbestendige werkplekken die eenvoudig uit te breiden zijn met zowel nieuwe applicaties als gebruikers.

Naast de migratie zorgt ROOT voor de nodige beveiliging en back-up van jouw Microsoft 365 omgeving.

Om je een volledige back-up en restore voor jouw data te garanderen, hebben wij de Microsoft 365 Back-up dienst. Met deze dienst verlies je geen belangrijke e-mails of bestanden meer. Je bent beschermd tegen onopzettelijke verwijdering maar ook voor dataverlies door ransomware. Jouw bestanden en mappen zijn snel te herstellen doordat er dagelijks back-ups worden gemaakt.

Tot slot

De migratie naar Microsoft 365 kan complex en tijdrovend zijn. Om van een succesvolle migratie te spreken, zul je vooraf een goede inventarisatie moeten hebben gedaan. Je zult ook je medewerkers bij het gewenste nieuwe werken moeten betrekken om ervoor te zorgen dat het intern wordt gedragen en iedereen op dezelfde wijze gaat werken.

Wil je meer weten over hoe je een dergelijke migratie het beste kunt aanvliegen of heb je simpelweg hulp nodig? Neem gewoon even contact met ons op. We kijken uit naar je bericht!