Van offline naar online: de cloud is hélemaal niet eng...

Gepubliceerd op 26 januari 2021 Leestijd : 1 minuut

De cloud is helemaal niet zo eng als je misschien denkt. Je zult niet de eerste zijn die vanuit een gevoel van schijnveiligheid offline blijft werken. Bij overstappen naar de cloud gaat het vooral over vertrouwen. Over hoe je omgaat met de digitale rechten van de mens.

Jouw koninkrijk

Als je naar de cloud kijkt dan is die eerste instap het allerbelangrijkste. Is het vertrouwd? Gaat er niemand met mijn data aan de loop? Kan ik niet gehackt worden, is het allemaal secure en ben ik op een goede manier beveiligd? Wanneer je overstapt naar de cloud dan geef je, zeker als IT-beheerder, vaak toch gevoelsmatig een stukje koninkrijk weg. Dat gaat, pragmatisch verwoordt, van het bezig zijn met fysieke hardware naar het beheren van een server op afstand. Je legt je data letterlijk in externe handen. Positieve bijkomstigheid is overigens wel dat deze ervaren professional tijd overhoudt voor andere zaken.

Datacenters in Nederland

De data die wij beheren staat gegarandeerd in datacenters in Nederland opgeslagen. Vraag bij een cloud leverancier altijd na waar de data opgeslagen worden, nog voor je met ze in zee gaat. Zodat je ervan verzekerd bent dat je privacygevoelige data niet ergens in Rusland of Amerika op een server staan...

Persoonlijk contact

Bij ROOT kennen we onze klanten persoonlijk. En dat is een bewuste keuze. We gaan een stap verder dan gewone dienstverlening en zijn 24/7 bereikbaar. Dat écht contact maken met onze klanten hoort bij onze kernwaarden. Zo kunnen klanten ook gewoon binnenlopen bij ons op kantoor. Voor een kop koffie. Of voor een advies op maat. Dat laatste dan overigens wel op afspraak.