Schaalbare Cloud Storage

Gepubliceerd op 9 juli 2021 Leestijd : 3 minuten

De behoefte aan opslag van je bedrijfsinformatie en back-up bestanden is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Je wilt je data beschermd hebben, veilig kunnen opslaan en kunnen terughalen bij een calamiteit. Maar wat is de beste manier?

De aanschaf van nieuwe opslagcapaciteit kan een behoorlijke investering met zich meebrengen. Je weet vooraf niet hoeveel capaciteit je nodig gaat hebben en hierdoor koop je dan al snel op een verwachte toekomstige groei. Deze investering kan ten koste gaan van andere projecten. Je kunt het geld maar één keer uitgeven!

Maar heb je hiermee zekerheid van de beschikbaarheid van je data? Wat als je interne schijf ermee ophoudt of besmet raakt met een virus? Of als bijvoorbeeld je NAS gestolen wordt?

Met de komst van de Cloud zijn er talloze aanbieders van opslagoplossingen waarbij op grote schaal capaciteit wordt aangeboden. Je maakt gebruik van de opslagcapaciteit van een netwerk van servers van deze Cloudaanbieders zoals Google, Amazon, Microsoft, enz. Wel dien je goed te letten op de gebruiksvoorwaarden en privacy regels die deze aanbieders hanteren. Voorbeelden van zaken waar je aandacht aan moet schenken zijn o.a. waar je data wordt opgeslagen en of je data eenvoudig terug te halen is op het moment dat je het nodig hebt. Kijk ook goed naar hoe er afgerekend wordt, word je achteraf niet verrast met een onverwachte kosten.

Voordelen Cloud storage

Toch is het opslaan van je data in de Cloud beter dan lokaal op je eigen hardware. Het is één van de meest veilige manieren om je data op te slaan.

  • Je data staat in veilige en gecertificeerde datacenters. Alle veiligheidsaspecten zoals brand of diefstal zijn goed geregeld;
  • Datacenters beschikken vaak over redundantie waardoor de beschikbaarheid van de opslagdienst gegarandeerd kan worden;
  • Cloud storage geeft ook een goede invulling aan slim werken, je kan altijd en overal bij je bestanden;
  • Je hebt geen omkijken naar beheer en onderhoud van je eigen systeem.

ROOT Schaalbare Cloud Storage

De ROOT Schaalbare Cloud Storage geeft je zekerheid over de beschikbaarheid van je opgeslagen data.

  • Je kunt eenvoudig opslagcapaciteit uitbreiden. De storage groeit met je mee zonder dat je vooraf hoeft te investeren;
  • Replicatie over drie gecertificeerde datacenters in Nederland en 30 dagen snapshots zijn standaard inbegrepen. Je weet altijd waar je data staat;
  • Je betaalt slechts voor de opslagruimte die je daadwerkelijk gebruikt, terwijl prestaties en beschikbaarheid behouden blijven. De tarieven zijn transparant waardoor je niet voor onverwachte hoge kosten staat;
  • ROOT biedt een uitstekende beveiliging van je data. Slechts de bevoegde medewerkers kunnen bij de bestanden;
  • Een duidelijke verwerkersovereenkomst waarmee privacy gewaarborgd is;
  • Je kunt altijd terugvallen op een van onze servicedeskmedewerkers die je begrijpt en jouw taal spreekt.

Ongeacht of je data naar de Cloud brengt of gebruik maakt van Cloud back-up (Back-up as a service), je kunt er bij ROOT altijd op vertrouwen dat je data veilig staat en beschikbaar is wanneer je het nodig hebt. De ROOT Schaalbare Cloud Storage biedt veiligheid en flexibiliteit.

Onze specialisten weten alles over data opslag. Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact met ons op!