Root stoomt PESCHECK® klaar voor de toekomst

Gepubliceerd op 28 november 2017 Leestijd : 2 minuten

Root heeft er sinds afgelopen zomer een interessante nieuwe klant bij: PESCHECK®. Voor meer dan 500 organisaties regelt PESCHECK® de screening van kandidaten, personeel en klanten van bijvoorbeeld Defensie, Talpa en Conduent. De centrale vraag van deze bedrijven: hoe kunnen we de kwaliteit en integriteit in de organisatie optimaal borgen? PESCHECK® klopte bij ROOT aan om deze vraag zo slim en veilig mogelijk het hoofd te blijven bieden.

Senior Linux Engineer Arnold van Norden is blij met de komst van PESCHECK®: “Een van de medewerkers van PESCHECK® kende ons vanuit een vorige baan. Vanwege zijn goede ervaringen op het gebied van beheer, het dagelijkse contact dat we hadden en de kwaliteit van onze diensten wilde hij ons aanbevelen bij PESCHECK®. We konden ook al vrij snel aan de slag. In juli 2017 hebben we direct hun serveromgeving ingericht, een maand later leverden we deze op.”

De vraag van PESCHECK®

‘Bereid ons voor op de bedreigingen van de toekomst’, zo luidde de vraag van PESCHECK® aan ROOT. “Veiligheid, data, netwerkverkeer en beschikbaarheid zijn de vier voornaamste ICT-bedreigingen voor de kwaliteit van de dienstverlening binnen een organisatie”, legt Van Norden uit. “Als je bijvoorbeeld duizenden aanvragen verwacht, dan wil je die 24/7 allemaal even goed afhandelen. Beschikbaarheid is op zo’n moment dan essentieel.”

De oplossing van Root

Voor een passende oplossing wilde ROOT eerst terug naar de basis: “Onze eerste prioriteit was om een serveromgeving te plaatsen die goed schaalbaar is. Dat levert PESCHECK® een enorme tijdsbesparing op. Bovendien blijft daardoor ook de noodzaak om te investeren in nieuwe software uit. Zeker in fases van bijvoorbeeld extreme groei is een stabiel en veilig fundament voor je software essentieel om de omzet te borgen.”

Het resultaat

De implementatie heeft effect: “Eerder werden alle aanvragen handmatig afgehandeld. Nu worden steeds meer klanten bediend via de online SaaS-applicatie. Dit maakt de dienstverlening van PESCHECK® om drie redenen een stuk efficiënter. In een veel kortere tijd handel je meer aanvragen af, je benut de kwaliteiten van medewerkers beter en je verkleint de kans op menselijke fouten. Bovendien is iedereen binnen PESCHECK® bijzonder tevreden over de prestaties van de omgeving.”

Naast een efficiëntere serveromgeving realiseerde ROOT een hoogwaardige firewall voor PESCHECK®. “Met een Deep Packet Inspection controleren we inhoudelijk al het dataverkeer tussen zender en ontvanger. Daarnaast herkent en blokkeert een zogenaamde Intrusion Prevention malafide verbindingspogingen van bijvoorbeeld hackers.”

Root als ‘troubleshooter’

PESCHECK® is momenteel nog druk bezig met het doorontwikkelen van nieuwe software. ROOT ondersteunt waar nodig: “Als er behoefte is aan troubleshooting dan staan wij voor hen klaar. Bij iedere wijziging - waar dan ook - geven we advies over het implementeren van de juiste veiligheidsmaatregelen. Grip houden op beschikbaarheid, daar gaat het om.”