Over het belang van goede softwareontwikkeling en modulaire schaling

Gepubliceerd op 1 december 2020 Leestijd : 2 minuten

Hoe zorg je er nu voor dat je software op de juiste manier ontwikkelt, waarbij je modulair bouwt? Het is een vraag die we regelmatig bespreken met onze klanten. Je zou, met een beetje fantasie, software kunnen zien als een boom: je plant een zaadje, dat wordt een stekje en als je goed water geeft groeit het uit tot een krachtige boom met veel vertakkingen. Precies zo werkt het met software: je legt een basis, gaat aan de slag, beheert en bouwt uit. Wanneer je te weinig omkijkt naar het landschap dat je gecreëerd hebt met elkaar, dan haal je er onvoldoende effort uit. Of, erger nog, je boom verdort omdat er niet genoeg water gegeven is.

Goede hosting en serverbeheer láát je doen

Goede hosting en professioneel beheren van je server kun je niet anders dan aan professionals overlaten. Wij worden graag betrokken als hostingpartij en serverbeheerders bij bepaalde softwareontwikkelingen (DevOps) om op die manier modulaire schaling mogelijk te kunnen maken. In onze praktijk zien we regelmatig de gevolgen van bedrijven die het er zelf ‘wel even bij zijn gaan doen’. Vaak levert het meer problemen en kost het dus geld, dan wanneer deze specialistische taken direct bij een professionele partner waren belegd. En dan hebben we het nog niet gehad over de frustraties intern…

Cybersecurity is veelomvattend

Wanneer je alleen al kijkt naar het thema cybersecurity, dan is daar veel relevants over te zeggen. Security is, voor de professionele partij, sowieso meer dan beveiligen alleen en één keer per maand een berichtje sturen over benodigde updates. Termen als datalekken (waar élk bedrijf bang voor is), de GDPR die van kracht is geworden, hackaanvallen en meer, zouden hoog op de agenda van het MT moeten staan.

Persoonsgegevens op straat

Wij helpen bedrijven om aan de eisen die anno nu gesteld worden te kunnen voldoen. Netwerkisolatie, dataopslag, firewalls; het is belangrijker en actueler dan ooit. Dat blijkt wel uit de media. Er gaat geen maand voorbij waarin een bedrijf met schaamrood op de wangen excuses moet maken voor complete klantbestanden die op straat zijn komen te liggen… Vaak had het voorkomen worden door het zaadje dat ooit geplant werd gedegen uit te laten groeien tot een boom waarover nagedacht is. Door te snoeien, te mesten en te sturen. Maar daar heb je dan wel de juiste partij met groene vingers voor nodig… Even doorpraten over dit belangrijke onderwerp? Neem contact met ons op.

Vond je deze blog interessant? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en blijf regelmatig op de hoogte van onze blogs!