‘Mijn plezier in het werk zit in de combinatie tussen mensen en techniek’, Peter Spekreijse, ROOT

Gepubliceerd op 18 mei 2022 Leestijd : 2 minuten

Het verhaal van Peter, ROOT: over treinen, vliegtuigen én IT

‘Mijn rol binnen ROOT is techneut en eindverantwoordelijke.’ aldus Peter Spekreijse, werkzaam bij het IT-bedrijf. Dat laatste voer ik uit binnen een team, samen met mijn collega’s José en Johnny. Al in mijn jeugd hield ik me graag bezig met radiotechniek. Zo heb ik, als logisch vervolg op die interesse, ook tijdens mijn studie voor de HCC de, hobby computerclub een bulletin board gehost. Kortom, ik ben altijd met techniek bezig geweest.’

Over treinen, vliegtuigen en IT

‘En dat gaat dan echt tot in de breedte: ik kan genieten van een trein die langs rijdt en van vliegtuigen, maar ook van een televisieprogramma als Wheeler Dealers’, vervolgt Peter. ‘Op dit moment ben ik ook nog steeds lid van clubs als NLNOG, NLUUG en ColoClue. Dit zijn stuk voor stuk verenigingen die zich bezig houden met de techniek die we binnen ROOT gebruiken Ik heb lol in het leren van nieuwe dingen. Misschien is dat ook wel de belangrijkste reden dat ik dit werk leuk vind. De evolutie in de IT gaat zó snel dat je moet blijven leren. Mijn werk is mijn hobby en omgekeerd. Ik ben in 1997 bij deze club komen werken. Als ik achterom kijk dan zijn onze kernwaarden niet heel erg veranderd in de afgelopen jaren. Het gaat over innovatie, samenwerken en nieuwsgierigheid. Klanten helpen met oplossingen die bij hen passen.’

Plezier in het werk door combinatie tussen mensen en techniek

‘Mijn plezier in het werk zit in de combinatie tussen mensen en techniek. Je kan het niet alleen, het moet met samenwerking. En dingen goed doen geeft mij een stuk bevrediging. Waar ik ook blij van word is kennisdeling, bijvoorbeeld door mensen te helpen om een pad te vinden in de IT, om zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast mag ik de laatste tijd ook mee schrijven aan onze marketingteksten. Dat vind ik ook super leuk. Het verplicht je na te denken over waar ICT naar toe gaat’, vervolgt Peter.

Lessons learned tijdens 20 jaar ondernemerschap

‘Inmiddels ben ik al 20 jaar ondernemer en ik heb elk jaar wel wat geleerd. In het begin dacht ik dat als je jouw ding maar goed deed dat je er wel kwam. Eén van de eerste lessen was dat communicatie minstens net zo belangrijk is als het leveren van goede techniek. Op dit moment denk ik dat je als onderneming in de ICT ervoor moet zorgen dat je de dingen ook efficiënt en effectief doet. Zorg dat je zoveel mogelijk automatiseert: de automatisering automatiseren zou je kunnen zeggen. Dat verhoogt de kwaliteit, één en ander wordt consistenter en het verlaagt de kosten doordat je veel minder tijd besteed aan herhalende dingen’, besluit Peter.