Microsoft 365 back-up standaard geregeld toch?

Gepubliceerd op 12 mei 2021 Leestijd : 2 minuten

Werken in de Cloud heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Het is daarom vanzelfsprekend dat je jouw documenten en email ook naar de Cloud brengt. De Cloud heeft immers enorm veel voordelen zoals geen eigen infrastructuur, geen hoge investeringen, kostenbesparing op beheer en uiteraard... back-up is automatisch goed geregeld. Of toch niet?

Natuurlijk mag je erop vertrouwen dat de infrastructuur van Clouddiensten zoals Microsoft 365 goed geregeld is. Spreiding van diensten en data over meerdere locaties en bereikbaar via meerdere verbindingen, zorgen ervoor dat een hoge uptime gegarandeerd is. Microsoft heeft met haar 365 product goede voorzieningen voor disaster recovery voor het geval er een ernstig incident in hun netwerk plaatsvindt. Maar het terughalen van je data na een disaster bij Microsoft is niet hetzelfde als een back-up. Bij een disaster recovery wordt alle data die verloren is gegaan hersteld. Maar dat is niet waar back-up voor gebruikt wordt.

Selectief bestandsherstel

Anders dan bij een disaster recovery wil je bij een normale restore, of betandsherstel, een enkel bestand of een enkele mailbox uit de back-up terughalen. Je wilt niet dat alle overige bestanden ook overschreven worden door de oudere versie uit de back-up toch? Hoewel men dat misschien verwacht is een dergelijke vorm van herstel niet mogelijk bij Microsoft 365, dit zul je zélf moeten regelen. Het blijft immers jouw data, je blijft hier dus gewoon verantwoordelijk voor.

Selectief bestandsherstel komt vaker voor dan je verwacht, denk hierbij aan een bestand dat per ongeluk wordt overschreven of een collega, die ontslagen wordt, verwijdert snel al zijn e-mails. In dergelijke gevallen wil je alleen het overschreven bestand of die ene mailbox uit de back-up herstellen. Vaak wil je dan niet eens de laatste back-up hiervoor gebruiken, maar een back-up van vóór het incident of mogelijk van enkele weken terug. Gelukkig is er een eenvoudige manier om je Microsoft 365 in een veilige back-up onder te brengen.

De ROOT Microsoft 365 back-up

De ROOT Microsoft 365 back-up oplossing biedt een volledige back-up en restore van alle Microsoft 365 data inclusief Exchange Online, Sharepoint Online, OneDrive en Teams. Alle back-up data wordt door ROOT redundant opgeslagen in drie verschillende datacenters zodat bescherming en beschikbaarheid gegarandeerd zijn. Samengevat zijn de voordelen van de ROOT Microsoft 365 back-up:

  • dagelijkse, automatische back-ups van alle Microsoft 365 data
  • dataopslag in drie gecertificeerde Nederlandse datacenters
  • snel herstel van gegevens
  • volledig versleutelde back-ups
  • bescherming tegen per ongeluk wissen en beveiligingsrisico’s in het retentiebeleid
  • vast bedrag per maand per account

Meer weten over onze ROOT Microsoft 365 back-up? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op