IT-budget: weet jij hoe je je wensen afstemt op de beschikbare middelen?

Gepubliceerd op 22 februari 2022 Leestijd : 3 minuten

Stel je voor: je hebt budget X, maar je wilt oplossing Y. Hoe zorg je er nu voor dat je budget en je oplossing dichter bij elkaar komen? En hoe kun je je als organisatie 100% wapenen zonder teveel uit te geven?

Ten eerste is het, zeker als je kijkt naar je IT-uitgaven, belangrijk om onderscheid te maken tussen de must haves en de nice to haves. Wanneer je bijvoorbeeld wilt dat je website continu online is en je geen enkele uitval accepteert, dan kan dat prima geregeld worden. Daar hangt alleen wel een bepaald prijskaartje aan vast. De grote e-commerce onderneming die bij elke minuut uitvalt tienduizenden euro’s of meer aan verkopen misloopt, zal dat prima vinden. Maar als je website vooral draait om het geven van informatie en mensen verleiden om fysiek naar een verkooppunt te komen, dan zal je hier wellicht anders aankijken. Eerder schreven we al een blog over de ondernemer die een winkel in carnavalsartikelen heeft. Er zijn maar enkele dagen per jaar belangrijk voor hem; dán draait hij zijn omzet. In de zomer is het niet zo erg als hij eens een paar dagen downtime heeft. Ook maakten we de vergelijking tussen verschillende auto’s: natuurlijk is die snelle sportwagen op je oprit fantástisch, maar wat als je budget eigenlijk ophoudt bij die degelijke gezinswagen?

"In 2010 zochten wij een partij voor de externe hosting van onze software. En een van mijn programmeurs sprak positief over ROOT. Naast de eerste positieve indruk die zij op mij maakten, was het ook vooral een praktische overweging om met hen te gaan samenwerken. Dat komt omdat ik het noodzakelijk vind dat al mijn data zijn opgeslagen in Nederland, liefst nog in de regio zelf. En dat had ROOT gewoon goed voor elkaar."
Raoul Willemsen, algemeen directeur van Go2Sure, een gespecialiseerd softwarebedrijf dat webbased oplossingen en apps voor Android en IOS biedt.

Overige tips

Denk ook goed na over het partnerschap dat je aangaat, dat doe je idealiter immers voor de langere termijn. Hoe ervaren is de partner die je op het oog hebt? Hoe goed zijn de referenties? Welke gespecialiseerde dienstverlening bieden ze? Hoe eager is men om door te verwijzen naar anderen als een bepaalde taak niet tot hun kernactiviteiten behoort? Dat zijn vragen die je jezelf zou moeten willen stellen voor je een samenwerking aangaat.

Maak er een meetbare businesscase van

Uiteindelijk is het een relatief simpele rekensom waar je eenvoudig een businesscase van kunt maken door er meetbaar KPI’s aan te koppelen. En, nog verder uitgewerkt: het gaat om het vinden van de juiste balans tussen je oplossing en de beschikbare middelen. Een ding is zeker: Een goede ICT infrastructuur is het kloppend hart van je organisatie. Je wilt er immers blind op kunnen vertrouwen dat alles werkt. De realisatie en onderhoud van een veilige en stabiele ICT-omgeving is tijdrovend, vraagt om uitgebreide kennis én voldoende mankracht. Wij creëren toegevoegde waarde door oplossingen te realiseren die borg staan voor een robuuste, veilige en innovatieve infrastructuur. Op deze pagina vind je een heldere uiteenzetting van onze diensten. We werken met een duidelijke planning die stap voor stap leidt naar het gewenste resultaat.

Neem contact op

Wil je er meer over weten of even vrijblijvend overleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.