‘Ik was zo’n jongetje dat alles uit elkaar schroefde’, Kees van der Sijde, werkzaam bij ROOT.

Gepubliceerd op 2 juni 2022 Leestijd : 3 minuten

ROOT laat nieuwe collega's aan het woord

'Ik was altijd al met techniek bezig, dit begon al op jonge leeftijd. Ik hield me graag bezig met spullen uit elkaar halen om te zien hoe het van binnen werkte. Daarna probeerde ik het weer in elkaar te zetten wat overigens nog wel eens een probleem was.’

Aan het woord is Kees van der Sijde, binnen ROOT als ICT-beheerder, voornamelijk verantwoordelijk voor Microsoft producten. ‘Dit betekent dat ik me vooral bezighoud met Windows server omgevingen en Microsoft 365 gerelateerde diensten waaronder Microsoft 365 back-up. We besteden binnen ons bedrijf ook veel tijd aan het ontwikkelen en kennis opdoen van nieuwe clouddiensten die voortkomen uit Microsoft Azure, security enzovoort.’

ROOT? Een logische stap

‘Het is, terugkijkend, eigenlijk helemaal niet zo gek dat ik bij ROOT terecht ben gekomen: het zat er al jong in dat ik iets met techniek wilde gaan doen. Na de technische school, waar ik de richting elektrotechniek volgde, heb ik jaren als elektromonteur gewerkt en later als datanetwerkmonteur. Dit hield in dat ik me veel bezighield met het aanleggen van fysieke bekabeling voor computernetwerken. Ergens rond 1999, misschien zal het al 2000 zijn geweest, heb ik de overstap gemaakt naar de prachtige wereld van IT en ben ik begonnen als systeembeheerder bij de gemeente Rotterdam’, vervolgt Kees. ‘Eind 2007, begin 2008,, ben ik vanuit de omgeving Rotterdam (waar ik ben opgegroeid) verhuisd naar de Achterhoek. Dat was samen met mijn toenmalige vriendin. Sinds die tijd heb ik bij verschillende bedrijven in de IT gewerkt in verschillende functies. Dat liep van systeembeheer tot IT-manager. Maar eerlijk gezegd zat ik eigenlijk nergens écht goed op mijn plek. Tot het 2021 werd.’

Het was in de zomer van dat jaar dat ik via een wervings- en selectiebureau een uitnodiging kreeg om te solliciteren bij ROOT. En in september afgelopen jaar ben ik in dienst getreden bij dit bedrijf. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier alweer bijna een jaar met veel plezier werk’, aldus Kees.

Wat bedrijven in 2022 op de agenda zouden moeten hebben staan

‘Hier sluit ik mij aan bij de mening van mijn collega Susan de Steenhuijsen Piters, want zij vertelde in een eerder blog al over cybersecurity en het belang van de multicloud. Security is inderdaad heel belangrijk, en dat dan in de breedste zin van het woord. En het wordt nog altijd stééds belangrijker. Want mede door een verschuiving van data en applicaties naar de cloud hebben hackers steeds meer mogelijkheden om bedrijven op en via verschillende platformen aan te vallen. Logisch dus dat we dit met elkaar willen beschermen.’

Kees in privé

Buiten mijn werk bij ROOT besteed ik elk moment dat ik maar kan samen met mijn dochter. We ondernemen veel: festivals, vissen, tuinieren, fotograferen, wandelen, natuur en survival. En dit jaar? Dit jaar is ze oud genoeg om een écht het avontuur aan te gaan en gaan we samen met de trein op vakantie naar Frankrijk. Daar kijk ik enorm naar uit’, besluit Kees.