Iedereen verhuist tegenwoordig naar de cloud, maar waar moet ik als ondernemer op 'insteken'?

Gepubliceerd op 30 augustus 2021 Leestijd : 2 minuten

In dit blog vertellen we je meer over de aandachtspunten bij overstappen naar de cloud en het selecteren van de juiste partij. En zijn wij daarin uniek? Nee, helemaal niet...

Een succesvolle overgang naar de cloud start met het kiezen van een juiste partner. Zo'n partner die je goed weet te begeleiden in de hele transitie. Iemand de je spreekwoordelijk aan de hand pakt en je dáár brengt waar je wil zijn. Ook als je niet precies weet waar je naartoe wilt. Of moet, omdat de ontwikkelingen razendsnel gaan. Uit de praktijk weten we dat de meeste ondernemers niet direct zo thuis zijn in de wereld van ICT. Logisch ook, want daar ligt meestal niet de core business. De gemiddelde ondernemer heeft een succesvolle webshop, richt zich op zakelijke dienstverlening of verkoopt een ander soort product of dienst. Juist daarom is advies en de hulp van iemand die je op de valkuilen wijst belangrijk. En anno nu zelfs belangrijker dan ooit, met het oog op de risico's die online ondernemen dag in dag uit met zich meebrengt.

Intern of extern? Maakt niet uit, het gaat om kwaliteit

Of je nu kiest voor het extern inhuren van een professional, een volledig gespecialiseerd bureau of dat je kiest voor het aannemen van iemand in vaste dienst, is in basis niet relevant. Het overbrengen van jouw bedrijf naar de cloud is een belangrijke transitie. En tegelijkertijd een kans omdat het je de mogelijkheid geeft veel selfservice-activiteiten in te richten.

Partner die de waarheid durft te zeggen

Vanuit ROOT richten we ons onder meer op het uitvoeren en bewaken van dit soort transities. Omdat we over een eigen cloud beschikken, kunnen we vanaf de onderste hardwarelaag starten met bouwen. Zijn we daarin uniek? Niet per se. Voor jou, als partij, is dit goed nieuws, want je kunt kiezen in de markt. Er zijn meerdere aanbieders die dit doen. Waar het vooral om gaat is dat je elkaars taal spreekt, elkaar begrijpt. Je wilt een partner hebben die bij je past, want dan bereik je de beste resultaten. Iemand die tegen je durft te zeggen dat hele goedkope datacenters lang niet altijd de beste en meest veilige zijn. En iemand die je wijst op de gevaren van data lokaal opslaan. Of iemand die alles weet over privacywetgeving en hackaanvallen. We gaan het gesprek graag met je aan. Niet om te overtuigen. Wél om te laten zien wat we voor je kunnen doen.

Meer weten? Neem contact met ons op. We kijken uit naar je bericht. We schrijven structureel blogs over dat wat er speelt in de wereld van ICT. Je vindt ze hier.