Hier wil je aan denken als je jouw hosting wil migreren naar een andere partij

Gepubliceerd op 6 april 2021 Leestijd : 2 minuten

Wanneer je naar een andere leverancier wil overstappen dan is het allerbelangrijkste de tijdlijn die je daarvoor reserveert. Begin een jaar voordat je contract afloopt met het zetten van de eerste stappen. Want het goed migreren van een complexe omgeving kost minstens een half jaar doorlooptijd...

Ben in control

Het is ook nogal wat: je IT uitbesteden, want dat aspect heeft immers direct invloed op je core business. Vertrouwen is dus heel belangrijk in dit proces. Vertrouwen in je leverancier, in de werkwijze, in de ervaring en in de kennis en kunde van die partij. En daarnaast komt er nog allerlei techniek langs: zo is domeinhosting bijvoorbeeld een belangrijk thema, zorg dus dat je weet hoe dit zit. Je bent bijvoorbeeld niet in control als een van je leveranciers over je domeinnaam beschikt of over andere zaken waarvan jij dacht de rechten te hebben. Het gaat erom dat jij, op het moment dat je dat wilt, ook direct een bepaalde wijzing, zoals een migratie uit kunt voeren. Dit betekent dus in control zijn over de techniek. Sta daarom ook stil bij zoiets praktisch als het verkrijgen van data uit de oude omgeving: kun je daar zomaar bij en deze vervolgens muteren? Kan je deze meenemen? Hoe zit het eigenlijk met het eigendom van mijn applicatie? Is die applicatie wel écht van mij? Je zult versteld staat van het aantal partijen dat meldt dat de applicatie niet van jou is, maar deze verhuurd is aan je. Natuurlijk mag je deze wel overnemen of weggaan, maar dat kost je dan wel tienduizenden euro's, of in sommige gevallen honderdduizend.

De kernboodschap

Zorg dat je weet hoe het echt zit en ga dan pas handelen. Plan er ruim de tijd voor in, dan komt het allemaal dik voor elkaar. En wil je even vrijblijvend overleggen? Neem dan contact met ons op. We kijken uit naar je bericht en denken graag vrijblijvend met je mee.