Heb jij in beeld hoe bijzonder IT voor jouw organisatie is?

Gepubliceerd op 2 juni 2021 Leestijd : 2 minuten

IT wordt nogal eens als kostenpost op de balans gezien. Terwijl er zonder IT geen bedrijf is. Feitelijk is IT een investering in de continuïteit van je onderneming. Je zou kunnen stellen dat dit aan de basis van alle bedrijfsprocessen, adviesgesprekken en andere organisatieactiviteiten staat. Het is ergens ook wel logisch dat we dit zo zien, want internet en alles wat daarmee samenhangt is inmiddels zó gewoon geworden.

We realiseren ons bijvoorbeeld niet meer hoe bijzonder het eigenlijk is dat we complete bioscoopfilms thuis kunnen streamen. Dat we ál onze documenten in de cloud op kunnen slaan en overal ter wereld op elke moment samen kunnen werken met wie we maar willen.

Praktijkverhalen

Zo is ook de samenwerking, met een focus op IT, tussen de twee Twentse bedrijven ROOT en Go2Sure met recht een succesverhaal te noemen. "In 2010 zochten wij een partij voor de externe hosting van onze software. En een van mijn programmeurs sprak positief over ROOT. Naast de eerste positieve indruk die zij op mij maakten, was het ook vooral een praktische overweging om met hen te gaan samenwerken. Dat komt omdat ik het noodzakelijk vind dat al mijn data zijn opgeslagen in Nederland, liefst nog in de regio zelf. En dat had ROOT gewoon goed voor elkaar." Aan het woord is Raoul Willemsen, algemeen directeur van Go2Sure, een gespecialiseerd softwarebedrijf dat webbased oplossingen en apps voor Android en IOS biedt. Het bedrijf heeft als expertise risico- en compliance management en dat ondersteunen zij met consultancy en software. Ze zijn actief in verschillende business domeinen, van overheden zoals gemeenten en veiligheidsregio’s en van overkoepelende organisaties tot commerciële bedrijven en de private sector. Zo is SportKeur een mooi voorbeeld van een specialistisch project waarbij ze software beschikbaar maken ten behoeve van risicobeheersing in de meest brede zin van het woord.

Dedicated storage en clusteroplossingen

Susan de Steenhuijsen Piters, business manager bij ROOT, dat als ervaren IT-expert focust op cloud, networking, security en connectivity vult aan: "Onze dienstverlening en cloudoplossingen sluiten inderdaad naadloos aan op de behoeftes van Go2Sure. Zo blijken onze nieuwe storage dienst (STaaS) en clusteroplossingen in ons netwerk, de perfecte oplossing voor hen. Dat heeft vooral te maken met de enorme hoeveelheid dataopslag die men kwijt kan in combinatie met de flexibiliteit." Het complete verhaal over deze samenwerking lees je hier. Het is één van de vele voorbeelden die laten zien dat IT aan de basis van succesvol ondernemen staat.

Van bouwopzichter tot chirurg

Tegenwoordig lopen bouwopzichter rond met een device, opereren chirurgen steeds vaker via slimme technologieen en wordt IT door de hele maatschappij als common good gezien. Wil je weten hoe IT ook jouw organisatie kan versterken? Neem dan even vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!