Even voorstellen: Tom Buijvoets, onze nieuwste aanwinst binnen ROOT

Gepubliceerd op 16 juni 2022 Leestijd : 3 minuten

Tom Buijvoets, onze nieuwe collega aan het woord

Graag stellen we weer één van onze nieuwe toppers aan je voor: maak kennis met Tom Buijvoets. Hij vertelt over zijn rol binnen ROOT, zijn bijzondere hobby én over zijn aangeboren autisme: iets dat soms voor extra uitdagingen, maar zeker ook voor extra kansen zorgt in zijn werkend én persoonlijk leven.

Wat is je rol binnen ROOT?

Tom: ‘Ik ben sinds 1 januari van dit jaar aan de slag als junior engineer bij ROOT. Direct na mijn sollicitatie was ik verkocht: ik voelde me meteen thuis hier. Mijn voornaamste werkzaamheden hebben te maken met netwerkbeheer. Ik maak de nodige aanpassingen binnen het ROOT-netwerk en configureer nieuwe routers en switches voor klanten. Naast netwerkbeheer houd ik mij ook bezig met Linux. En ik ga mij meer verdiepen in software ontwikkeling.’

Wat maakt dat je dit werk graag doet?

‘Ook als kind had ik al een computer en ik was al vanaf dag één druk aan het sleutelen. In eerste instantie was dat voornamelijk hardware matig, maar later ontwikkelde zich dat steeds meer richting de softwarematige kant. Mijn eerste job in de wereld van IT was software engineer. Maar binnen deze baan had ik te weinig afwisseling. Omdat ik ook tijdens mijn vrije tijd nog altijd dagelijks bezig was met servers, netwerk en apparatuur werd voor mij steeds duidelijker dat ik gelukkiger zou worden van een baan die zich meer zou richten op netwerk- en serverbeheer. Toen heb ik de switch naar ROOT gemaakt en ik zit hier perfect op mijn plek’, vervolgt Tom.

Over kansen en uitdagingen

‘Ik ben geboren met autisme en, naast dat dit soms uitdagingen oplevert, helpt het me ook omdat ik in staat ben vaak nét even anders dan anderen te kijken. Zo kan ik ook binnen ROOT met een frisse blik naar zaken kijken. Een voorbeeld, ik heb voorgesteld om nóg meer in te zetten op automatisering van processen binnen onze organisatie. Het mooie van dit bedrijf is dat er ook op een open manier naar je geluisterd wordt. Mijn voorstel is inderdaad opgepakt, is een project geworden en ik mag eraan meewerken. Het is op mijn beurt weer een mooie afwisseling op mijn vaste beheerwerkzaamheden. Kortom, ik ben dankbaar voor de kans die ze me geven hier. En daarnaast geloof ik ook, juist vanuit mijn eigen manier van kijken, waardevol te kunnen zijn voor ROOT.’

Wat zouden bedrijven, kijkend naar jouw vakgebied, in 2022 op de agenda hebben moeten staan om bij te blijven of voorop te lopen?

‘Sdn (software defined networking) is een hot topic op dit moment. Dat is een thema dat ik ook bij ROOT graag op wil starten. Vanuit mijn rol als netwerk engineer lijkt het mij supertof om netwerkaanpassingen te kunnen automatiseren.’

Tom in privé

‘Ook in mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met IT en alles wat daarmee samenhangt. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat mijn werk mijn hobby is, want ook thuis ben ik regelmatig bezig met het beheren van systemen. Dat zit zo: ik heb thuis soortgelijke systemen draaien als bedrijven. Zo heb ik ook een eigen mailserver, maar ook een server voor agenda- en wachtwoordbeheer. Dit doe ik enerzijds omdat ik dat leuk vind en anderzijds omdat ik veel waarde hecht aan mijn privacy. En het thema privacy is, als aanvulling op de vorige vraag, ook iets dat in 2022 bij bedrijven hoog op de agenda mag staan wat mij betreft’, aldus Tom.