Efficiënte inrichting van je ICT-processen leidt tot kostenbesparing

Gepubliceerd op 20 september 2021 Leestijd : 2 minuten

Efficiëntie heeft veel verschillende invalshoeken. Kostenbesparing is er daar één van, zeker als je kijkt naar je ICT-processen. Hebben jullie dat al goed op orde?

Efficiëntie kun je op meerdere manieren bekijken. Een heldere visie op dit thema kan leiden tot rendement, bijvoorbeeld omdat je zo min mogelijk personeelskosten wilt waardoor je ervoor kiest om zoveel mogelijk geautomatiseerd te gaan werken.

Wanneer je praat over efficiënte automatisering, dan gaat dit thema vooral over een goed ingerichte ICT-structuur. Als je op die manier naar efficiëntie van je processen kijkt, dan zet je je middelen zó in dat je je mensen zo optimaal mogelijk aan de slag kunt laten zijn. Maar bijvoorbeeld ook om je SaaS-oplossingen zo effectief mogelijk te laten draaien.

Binnen de wereld van kantoorautomatisering zou je logischerwijs ook zo min mogelijk bezig moeten zijn met randzaken. De meest succesvolle ondernemers hebben gemeen dat ze nauwelijks overheadkosten op hun ICT hebben, omdat professionele partijen deze taken van ze overnemen. Doordat een ander in de gaten houdt of alles, ook achter de schermen, goed werkt, is er focus op de core business voor deze organisaties die hun ICT slim uitbesteden.

Besteed je budget slim

Door slim uit te besteden worden hosting en beheer kansen om kosten te besparen in plaats van dat deze onderwerpen als kostenpost worden ervaren. Waar het om gaat is dat je het beschikbare budget op de best mogelijke manier uitgeeft. Als het belangrijk is dat je website 100% beschikbaar is voor je klanten, dan hangt daar een bepaald prijskaartje aan. Dat hoeft niet erg te zijn, als het deze investering dan ook maar waard is. Dat zijn rekensommen die relatief eenvoudig te maken zijn. Het budget dat je bespaart omdat je kiest voor bijvoorbeeld 95% bereikbaarheid, kun je vervolgens inzetten voor extra security of om eindelijk die overstap naar de cloud te maken.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Wanneer je, samen met een ICT-partij zoals ROOT dat is, aan de slag gaat met de ICT-vraagstukken binnen je bedrijf, dan ontstaat er rust. Rust op de werkvloer, rust bij het management en rust omdat alles draait zoals het draaien moet. En als dat onverhoopt eens niet zo is, dan is de oplossing snel gevonden. Precies zoals één van onze klanten eens zo treffend zei: 'Jullie hebben het probleem al opgelost nog voordat ik heb gemerkt dat het ontstond.' En dat soort opmerkingen geeft ons de energie om nog nét een stapje extra te zetten.

Meer weten? Neem dan even contact met ons op.