Een veilige website is meer dan een mooie website

Gepubliceerd op 25 november 2020 Leestijd : 2 minuten

Stel jij ook continu updates van servers uit, omdat het even niet goed uitkomt? En houd jij je het liefst hele dagen bezig met content en webdesign en vooral niet met de achterliggende software en/of hardware van de server waarop de website draait? Dan kunnen wij jou helpen! Want om een goede service aan jouw klanten te kunnen bieden, is het van groot belang dat ook deze aspecten goed geregeld zijn. Het is belangrijk om niet alleen een mooie website te kunnen bieden maar ook eentje die veilig is; nu én in de toekomst!

Kennis en onderhoud

Het onderhouden van een professionele website is tijdrovend. Bovendien is technisch onderhoud van een website meer dan alleen iets van HTML weten. Het vraagt om kennis over webservers, DNS servers, beveiliging tegen hackers, bereikbaarheid en nog veel meer.

Met onze monitoring en beheer dienst kan jij profiteren van onze jarenlange expertise en kennis met betrekking tot het beheer van hardware en software. Onze oplossing heeft al vele organisaties, geholpen met de optimalisatie van hun dienstverlening en het aanbieden van een totaaloplossing aan hun klanten.

Werking ROOT monitoring

ROOT heeft een monitoring dienst waarmee wij, zowel de systemen van onze klanten, als eigen systemen monitoren. Onze monitoring dienst maakt gebruik van een Zabbix monitor server. Dit is een open source server, waarmee wij passief en actief de systemen bewaken.

De informatie halen wij versleuteld over het internet op en zo blijft de informatie dus veilig.

Standaard wordt iedere 5 minuten een check uitgevoerd. Bij verstoringen wordt er zowel een melding via e-mail en sms verzonden als via de telefoon. Doordat een melding op 3 verschillende manieren wordt aangeboden, zorgen wij ervoor dat de melding gegarandeerd binnen komt en ROOT direct tot actie overgaat.

Onze monitoring server zelf, wordt ook bewaakt door een andere monitoring server. Iedere dag voeren wij een controle uit, waarbij er om 12 uur ’s-middags een vals alarm wordt gegenereerd. Zo checken wij of de waarschuwingen doorkomen. Door deze twee maatregelen zorgen wij ervoor dat de monitoring altijd werkt.

Webserver extern gehost

Ook wanneer de webserver bij een andere partij dan ROOT gehost wordt, kunnen wij de monitoring van deze server(s) verzorgen. Wij zorgen ervoor dat er direct actie wordt ondernomen bij alerts, waardoor storingen snel worden verholpen en updates tijdig worden doorgevoerd. Zo kun jij je blijven focussen op de content en het design van de website en hoef jij je geen zorgen meer te maken over vastlopende servers en websites die onbereikbaar zijn.

Vond je deze blog interessant? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en blijf regelmatig op de hoogte van onze blogs!