Doe ook slim: laat data hosting bijdragen aan bedrijfsgroei

Gepubliceerd op 15 december 2020 Leestijd : 2 minuten

Data hosting is misschien niet de eerste term waar je aan denkt als je je bedrijf wilt laten groeien. Het lijkt immers wat onzichtbaar op de achtergrond aanwezig. Toch biedt het volop mogelijkheden om je bedrijf door te laten groeien. In dit blog lees je meer informatie over hoe data hosting bij kan dragen aan serieuze organisatiegroei.

Sta stil bij de basis

Alles start natuurlijk met de juiste basis. Net als een huis niet stevig staat op een fundament van drijfzand, draait je hosting omgeving ook niet goed op een slechte basis. Dus daar begint het. Altijd. In de praktijk zien we nog weleens dat er, om maar in bouwtermen te blijven, funderingen worden gebouwd die stevig genoeg zijn om een appartementsgebouw van vier verdiepingen te dragen. Vervolgens wordt daar een gebouw van acht verdiepingen op gerealiseerd. Feitelijk weet je dus al dat je daarmee in de problemen komt…

Kies het juiste fundament

Met ICT werkt het precies zo: je wilt dat fundament bouwen dat passend is bij het aantal verdiepingen dat je realiseren wilt. Zodat je kunt schalen naar hetgeen je nodig hebt. Door op die manier na te denken over je ICT-landschap, denk je actief na over de richting waarin je je bedrijf wilt laten groeien. En tot welke grootte. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen NAS aanschaffen, met een bepaalde hoeveelheid schijven bestemd voor dataopslag. Als je geen rekening houdt met je bedrijfsgroei, en er vervolgens door tig collega’s grafisch zware bestanden of complete AutoCad-tekeningen of BIM-modellen in worden opgeslagen, dan loopt de boel vroeg of later vast. Met andere woorden: je fundament is niet stevig genoeg.

Denk modulair

Andere voorbeelden zijn traagheid, vastlopen van het systeem of het niet meer kunnen vinden van bestanden omdat de structuur niet goed genoeg is uitgedacht vooraf. En dat gaat verder dan de meest voor de hand liggende thema’s uit te denken. Het gaat ook over de lijn waarover je dataverkeer loopt, over operating systems die een bepaalde limiet hanteren, over schaalbaarheid van oplossingen en over de mate waarin je architectuur modulair is opgebouwd. Wij helpen je graag om je fundering goed vorm te geven. Bel gerust voor vrijblijvend overleg. ?