Documentopslag met Nextcloud

Gepubliceerd op 21 oktober 2020 Leestijd : 2 minuten

Als je zelf in controle wilt zijn over jouw persoonlijke documenten, foto’s of video’s en van de voordelen van een cloudopslagdienst wilt kunnen profiteren, dan biedt Nextcloud jou die mogelijkheid! Nextcloud is een krachtige en stabiele applicatie die gebruikers de mogelijkheid biedt documenten te bewaren en/of te delen met andere gebruikers. Je kunt met de agent, die je zowel op een PC als op een mobiel apparaat kunt installeren, eenvoudig bestanden opslaan. Nextcloud is anno nu uitgegroeid tot een compleet pakket voor het delen van informatie.

Nextcloud op eigen kracht verder

Nextcloud is een zogeheten fork van ownCloud. Verschillende inzichten over de visie en richting van ownCloud, hebben ertoe geleid dat de initiële ontwikkelaars van ownCloud een eigen product lanceerden onder de naam Nextcloud. Nextcloud is enorm populair geworden door de talloze functionaliteiten die zowel in de gratis Community als in de betaalde Enterprise versie worden aangeboden.

Je eigen privé Dropbox

Nextcloud is een applicatie die op een webserver thuis of op het internet geplaatst kan worden. Je bepaalt zelf voor wie Nextcloud toegankelijk is, welke plug-ins je installeert en hoe de interface eruit ziet. Met Nextcloud word je eigenaar van je eigen privé Dropbox of Google drive waarmee je documenten met jouw relaties kunt delen.

Standaard biedt Nextcloud voldoende checks om de veiligheid van je documenten op het internet optimaal te houden. De bestanden worden versleuteld over het internet getransporteerd. Maar het is ook mogelijk om de op schijf opgeslagen bestanden te versleutelen. Door de mobiele agent kun je altijd bij jouw bestanden, ook als je onderweg bent.

Uitgebreide functionaliteiten

Door de modulaire opbouw is het mogelijk verscheidene koppelingen te maken. In de Nextcloud App Store vind je meer dan 200 plug-ins waarmee je aanvullende functionaliteiten kunt toevoegen aan je Nextcloud installatie.

Vond je deze blog interessant? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en blijf regelmatig op de hoogte van onze blogs!