Distributed cloud biedt nieuwe kansen voor automatisering

Gepubliceerd op 7 september 2021 Leestijd : 2 minuten

Zorg voor rust binnen je organisatie. Ook als het gaat om de distributed cloud.

De cloud zal zich blijven ontwikkelen, waardoor er continu nieuwe mogelijkheden ontstaan die zakelijke groei ondersteunen. Een daarvan, volgens de analisten van Gartner, is de distributed cloud. Hierbij worden clouddiensten fysiek dichter bij de afnemer geplaatst. De provider van de clouddiensten blijft verantwoordelijk voor het toezicht en het beheer ervan. Het kan de dataoverdracht versnellen en kosten daarvan verminderen. Ook is het opslaan van data binnen specifieke geografische grenzen (vaak bij wet of vanwege compliance verplicht) een belangrijke reden om te kiezen voor de distributed cloud.

Distributed cloud speelt grote rol

De distributed cloud zal dus steeds meer een rol gaan spelen. Het gaat dan feitelijk om hybride omgevingen waarbij ook onderdelen in het veld kunnen staan. Deze onderdelen moeten vervolgens weer gekoppeld en beheerd worden. Een voorbeeld hiervan zijn de zelfrijdende auto’s waarbij rekenkracht in de GSM-masten draait. Maar zo zijn er talloze oplossingen te bedenken die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden.

Als het echt kritisch moet

Waar het om gaat, zeker als je kijkt naar de distributed cloud, is dat er rust heerst binnen je organisatie. Heb jij precies in beeld wat er gebeurt tussen de verschillende koppelingen? Het is belangrijk om precies te weten welke API's je hebt en hoe deze gekoppeld zijn. Wat gebeurt er als je ergens een virtueel stekkertje wisselt? Weet je dit zelf niet, of geeft het je onrust, zorg dan dat je een partner hebt die je hiermee helpt.

De beschikbaarheid van internet is, in de breedste zin van het woord, sowieso de ruggengraat van onze samenleving geworden. We hebben veel ervaring met hybride omgevingen. En wij begrijpen hoe belangrijk het is dat uw bedrijfskritische applicaties blijven draaien. Daarom werken bij ROOT uitsluitend IT-experts met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Specialisten die alles op alles zetten om uw organisatie draaiende te houden en daarin verwachtingen graag overtreffen. Wij durven u daarom 99,9% beschikbaarheid te garanderen. Want bij ROOT wachten we niet af, we doen. Even sparren? Neem contact met ons op.