De juiste hostingpartner selecteren? Volg deze 3 tips

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 Leestijd : 2 minuten

Efficiënt met je tijd omgaan is anno nu belangrijker dan ooit. De ontwikkelingen gaan immers razendsnel, de concurrentie staat klaar om je fier de pas af te snijden en de hoeveelheid beschikbare tijd is nu eenmaal geen rekbaar begrip. Wij geven je 3 tips die je helpen om efficiënter met je tijd om te gaan, en dan in relatie tot je hosting proces.

Tip 1 Besteed hosting uit als het niet je kerntaak is

Als hosting, of ICT in het algemeen, niet tot je core business behoort, besteed het dan uit. Vergelijk het met het onderhoud van je auto: misschien kún je zelf wel onder de motorkap sleutelen, maar toch breng je je auto liever naar de garage. Zij weten immers waar ze mee bezig zijn, hebben de juiste gereedschappen binnen handbereik, en leveren de kwaliteit waar jij naar op zoek bent. In de tussentijd kun je andere dingen doen: je hobby, bezig zijn met je gezin of focussen op je werk. Precies zo werkt het met het uitbesteden van je hosting proces. Dit zou je niet zelf moeten willen doen als het niet tot je kerntaken behoort.

Tip 2 Selecteer de juiste hosting partner

Dat lijkt misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat dan precies? Dat begint met het stellen van de juiste vragen. Als ze überhaupt al telefonisch bereikbaar zijn: je wilt de hosting partners die bijvoorbeeld telefonisch vanuit India opereren de kost niet geven. Je kunt je afvragen of dat de business partners zijn waar je langdurig een relatie mee op wilt bouwen. Het is belangrijk dat je iemand selecteert die je persoonlijk aan kunt spreken, die bereikbaar is en proactief met je meedenkt. Ook over zaken waar je zelf niet bij stilstaat, zoals het laten verlopen van je domeinnaam of het installeren van een SSL-certificaat op je website. Het is uiteindelijk wél jouw online business die je in handen van een ander legt.

Tip 3 Kies voor actie achter de schermen

Een goede ICT-partner ontdekt problemen nog voor jij deze waarneemt. En, beter nog, lost ze ook direct op. Denk aan een virusscanner die te lang geen update heeft gehad, een schijf die vol loopt waarop door een partner proactief geacteerd wordt of een firewall die aangepast moet worden vanwege de toegenomen cyberaanvallen vandaag de dag. Jij wilt bezig zijn met je vak, niet met ICT. Houd dat in gedachten als je praat met je potentieel nieuwe hosting partner. Ervaar je het gevoel van rust omdat je los kunt laten? Dat is alvast een goed signaal voor een verdere samenwerking.

Topje van de ijsberg

Bovenstaand lees je slechts 3 tips van de vele tientallen die er te geven zijn, maar wij geloven dat je hiermee al een goede start maakt. Wil je toch nog even sparren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag.

Vond je deze blog interessant? Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief, en blijf regelmatig op de hoogte van onze blogs!