Waarom heeft jouw bedrijf FaaS nodig?

Gepubliceerd op 8 februari 2023 Leestijd : 2 minuten

Een Firewall-as-a-Service (FaaS) is een firewall die als een dienst door ons wordt aangeboden. Het biedt een overkoepelende bescherming, controle en bewaking van de netwerktoegang in IT-infrastructuren. De voordelen van FaaS zijn, onder meer een hoge beschikbaarheid door redundancy en je bedrijf is beter beschermd tegen eventuele cyberbedreigingen.  

Wat is Firewall as a Service? 

Firewall as a Service (FaaS) is een Cloudgebaseerde beveiligingsoplossing die netwerkbeveiliging biedt via firewalls. In plaats van een firewall op locatie te implementeren en te beheren, kun je je binden aan ROOT als Firewall as a Service-provider, die de firewall namens je organisatie beheert. Hierdoor kun je profiteren van geavanceerde firewall-functionaliteiten zonder te hoeven investeren in de hardware, software en personeel dat nodig is om een firewall te beheren en te onderhouden. 

Hoe werkt FaaS? 

Het concept is redelijk eenvoudig. FaaS is gebaseerd op geavanceerde firewalls, de zogenaamde next-generation-firewalls die een hoge mate van bescherming bieden. In ons geval zijn deze firewalls uitgevoerd over 2 datacenters. FaaS bevindt zich dus eigenlijk tussen jouw serveromgeving in de ROOT datacenters en het openbare internet en beschermt jouw organisatie tegen cyberaanvallen. De ROOT FaaS oplossing is voorzien van security maatregelen zoals intrusion detection (IDS), een geautomatiseerd systeem dat ongeautoriseerde toegang tot een informatiesysteem of netwerk detecteert, en intrusion prevention (IPS) dat netwerk- en/of systeemactiviteiten op ongewenst gedrag monitort. Wanneer pogingen worden gedaan om jouw omgeving binnen te dringen, inspecteert onze FaaS-oplossing eerst elke poging om alle vormen van bedreigingen op te sporen. Dit wordt gedaan door alle informatie te analyseren en te kijken waar het vandaan komt en of er tekenen zijn van kwaadaardige inhoud. Vervolgens kan de poging om in jouwomgeving te komen worden geaccepteerd of geweigerd om te voorkomen dat een ongewenste gast jouw omgeving binnenkomt. 

FaaS kan door ROOT worden aangepast naar elke specifieke behoeften, inclusief welke medewerkers toegang hebben tot welke gegevens door bepaalde aanmeldingen, websites, IP-adressen en meer uit te filteren. Zo wordt je onderneming beschermd tegen zowel interne als externe bedreigingen. 

Waarom hebben bedrijven FaaS nodig? 

Het voordeel, wanneer je gebruik maakt van FaaS, is dat je niet zelf de verantwoordelijkheid hoeft te dragen voor het beheer en onderhoud van de firewall. Dit wordt overgenomen door ROOT, wij houden de firewall up-to-date en zorgen voor een optimale prestatie.  

Samenvattend biedt FaaS je hoogwaardige bescherming zonder dat je je zorgen hoeft te maken over beheer en onderhoud, je bent altijd up to date (de nieuwste beveiligingsregels). Door de combinatie FaaS en een ROOT internetdienst met anti-DDoS, ben je verzekerd van een goede bescherming.