Toegang op het gebied van Security Management

Gepubliceerd op 11 april 2023 Leestijd : 2 minuten

Een goede beveiliging van de IT-infrastructuur van je organisatie is onmisbaar. Tegenwoordig zijn er allerlei calamiteiten waardoor de gegevens van je organisatie in gevaar kunnen komen. Hackers hebben bijvoorbeeld steeds geavanceerdere technieken en het wordt steeds moeilijker om als organisatie deze technieken bij te houden. De SECaaS is een oplossing waarmee je de beveiliging van je omgeving naar een hoger niveau brengt en dus beter gewapend bent tegen calamiteiten als cyberaanvallen.

Wat wordt er met SECaaS bedoeld?

SECaaS staat voor ‘Security as a Service’. SECaaS bestaat uit verschillende beveiligingsoplossingen die samen een volledige hoogwaardige security van je IT-omgeving vormen. De dienst bestaat uit verschillende stappen om zo de beveiliging van je organisatie volledig te ondersteunen.

Hoe werkt SECaaS?

De eerste stap van SECaaS is het scannen van de beveiligingsstatus van de omgeving van je organisatie. Zo worden de risico’s waar je organisatie tegenaan kan lopen en de security gezondheid van uw organisatie duidelijk en kan er een beveiligingsoplossing op maat worden gemaakt. Door middel van deze gegevens worden er beveiligingsmaatregelen genomen. Voorbeelden zijn Anti-DDoS, Back-up en Firewalling. SECaaS zorgt er tevens voor dat tekens van cyberaanvallen vroegtijdig worden gesignaleerd. Zo kunnen er op tijd acties worden ondernomen om deze calamiteiten te verhelpen en zo veel mogelijk schade te voorkomen. Het kan evengoed voorkomen dat je organisatie is beschadigd bij een calamiteit. Het Disaster Recovery onderdeel van SECaaS zorgt er hier voor dat de bedrijfscontinuïteit vanje organisatie kan blijven worden gewaarborgd.

Welke voordelen heeft SECaaS?

ROOT biedt Security als een servicedienst aan. Het SECaaS dienstenpakket heeft verschillende voordelen. Zo zorgt SECaaS ervoor dat de beveiliging van je organisatie altijd up-to-date blijft en dus beschermd blijft tegen nieuwe technieken van hackers. De dienst is eenvoudig uit te breiden met extra securitydiensten van ROOT, net wat je organisatie nodig heeft. Een ander voordeel van SECaaS is dat je een beter zicht hebt op de bevoegdheden per user. Je betaalt vaste kosten per maand en hoeft geen investeringen meer te doen in eigen security oplossingen. SECaaS ondersteund namelijk de hele beveiliging van je IT.

SECaaS bij ROOT IT

Met SECaaS van ROOT kan je altijd rekenen op ondersteuning en advies. Onze specialisten voeren regelmatig tests uit, zodat er inzicht is in de veiligheid van je IT-omgeving. Benieuwd hoe ROOT jouw organisatie kan helpen door middel van een SECaaS plan? Bekijk de SECaaS dienstenpagina en neem contact op met één van onze specialisten!