MDM als hulpmiddel bij je veiligheidsbeleid

Gepubliceerd op 3 april 2023 Leestijd : 2 minuten
Het aantal mobiele apparaten in bedrijven is de afgelopen jaren exponentieel gestegen en daardoor is de kans op gegevenslekken, malware en andere cyberaanvallen aanzienlijk toegenomen. 
Het beheren en beveiligen van jouw datagegevens is daarom van groot belang. En het wordt alleen maar belangrijker om alle informatie goed beveiligd te hebben en je systemen up-to-date te houden. 
Het is als het ware een belangrijk onderdeel van je beveiligingsstrategie geworden. 
 
Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat er een groeiende vraag naar Mobile Device Management (MDM) software is ontstaan. Als Microsoft partner bieden wij MDM van Microsoft als een hulpmiddel aan voor het beheren en beveiligen van al je mobiele apparaten. 
 
Met MDM is het mogelijk om je mobiele apparaten, virtuele machines, Pc’s enzovoorts te beheren en te beveiligen. Je kunt vanaf één centrale locatie al je apparaten controleren en beheren. 
Het helpt je niet alleen om gevoelige informatie te beveiligen, het zorgt er ook voor dat je apparaten voldoen aan je organisatiebeleid en aan de regelgevende vereisten waardoor het risico op boetes en sancties wordt verminderd.
 

Voordelen Microsoft MDM

MDM kent een aantal voordelen, we hebben hieronder een aantal op één rij gezet: 
1) Eén van de mogelijkheden is om alle apparaten vanaf één platform te beheren. Als je een organisatie met veel apparaten hebt dan is het een enorme klus om de apparaten goed te beheren en up-to-date te houden. Het is dan heel handig als je een oplossing hebt waarmee je alle apparaten gemakkelijk vanaf één dashboard kunt beheren. 
Hiermee kan de druk bij jouw IT afdeling verminderd worden omdat je medewerkers niet fysiek alle apparaten één voor één langs moeten. 
 
2) Een ander voordeel is de mogelijkheid om je veiligheidsbeleid op alle apparaten af te dwingen. Je kunt beleidsregels zoals wachtwoordvereisten, versleuteling en toegang tot applicaties, configureren. Het kan dus betekenen dat er beperkingen worden opgelegd zoals de download van apps of het gebruik van specifieke hardware functies. 
Door het afdwingen van de veiligheidsbeleid zorg je ervoor dat de apparaten veilig zijn en aan de beveiligingsregels van je organisatie voldoen. Door deze maatregelen te nemen kun je gevoelige bedrijfsgegevens beschermen tegen onbedoelde of kwaadwillige lekken.
 
3) Met MDM is het ook mogelijk om op afstand apparaten te lokaliseren. Dit is een nuttige functie bij gevallen van diefstal of verlies van apparaten. Je kunt op afstand gegevens wissen of toegang vergrendelen. Hiermee voorkom je dat gevoelige gegevens toegankelijk zijn voor ongeautoriseerde gebruikers, zelfs als het apparaat in de verkeerde handen is terecht gekomen. 

Conclusie

MDM is een krachtige oplossing om sneller en efficiënter alle apparaten binnen je organisatie te beheren en te beveiligen. Het is een must-have oplossing die jou helpt bij de optimalisatie van de beveiligingsbeleid voor de apparaten binnen jouw organisatie. 
 
Wil je meer weten over dit onderwerp of met ons sparren over de mogelijkheden ? Neem dan contact met ons op.