Maak kennis met onze nieuwe Linux Specialist

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 Leestijd : 3 minuten

Wij zijn enorm blij met de komst van onze nieuwe aanwinst bij ROOT en stellen hem graag aan jullie voor: Alwin Meijboom! 
Als één van onze getalenteerde Linux specialisten voegt Alwin een flinke dosis expertise en enthousiasme toe aan ons team. Vandaag willen wij jullie laten kennismaken met Alwin en zijn inspirerende verhaal over passie voor technologie en zijn opmerkelijke hobby's.

Een vonk voor technologie

‘Mijn passie voor technologie begon al op jonge leeftijd. Als kind was ik gefascineerd door alles wat met techniek te maken had, of het nu ging om hardware of software. Ik herinner me nog goed dat ik urenlang zat te sleutelen aan oude apparaten en computers, gewoon om te zien hoe alles werkte. Toen ik een schroevendraaier in handen kreeg, was geen enkele computer meer veilig. Die nieuwsgierigheid en drang om te begrijpen hoe dingen in elkaar steken, hebben me nooit losgelaten’.

‘Fast forward naar vandaag, en ik ben nog steeds even gepassioneerd over technologie, vooral als het gaat om Linux. Ik gebruik persoonlijk Linux al meer dan 10 jaar, en het heeft me nooit teleurgesteld. Het is geweldig om te zien hoeveel je kunt bereiken met dit krachtige systeem. Het is echt een speeltuin voor tech-liefhebbers zoals ik!
Mijn rol binnen ROOT is Linux Specialist en deze functie sluit mooi aan bij mijn passie, kennis en ervaringen’.

De reden achter ROOT

‘De unieke sfeer en kenwaarden van ROOT hebben mij meteen aangesproken. Maar er was meer wat mij triggerde. Combineer het eerstgenoemde met de manier waarop ROOT kwaliteit en samenwerking omarmen met mijn goede ervaring tijdens de kennismakingsgesprekken en mijn besluit, om bij ROOT te werken, was snel zo genomen’.

De toekomst van Linux Engineering

‘Als we kijken naar de toekomst van Linux Engineering, zie ik een paar belangrijke aspecten waar bedrijven zich op moeten richten. Duurzaamheid is essentieel, omdat we als tech-gemeenschap de verantwoordelijkheid hebben om milieubewuste keuzes te maken. Daarnaast is stabiliteit cruciaal, vooral omdat onze afhankelijkheid van technologie alleen maar groter wordt. Het is belangrijk om robuuste systemen te ontwikkelen die betrouwbaar en veerkrachtig zijn. Maar bovenal moeten we integriteit hoog in het vaandel dragen. In deze snel veranderende wereld moeten we ethische beslissingen nemen en ervoor zorgen dat onze technologie een positieve impact heeft op de samenleving’.

Ontdekking van buitengewone hobby's

‘Maar genoeg over werk, laten we het hebben over mijn andere passies! In mijn vrije tijd ben ik een echte retro gaming-fan. Er gaat niets boven het spelen van klassieke Nintendo-games en genieten van die nostalgie. Mijn kleine Nintendo verzameling is echt een schat voor me’.

En dan hebben we nog mijn grote liefde voor Dungeons & Dragons (D&D). Ik kan wel zeggen dat ik een behoorlijke D&D nerd ben, en daar ben ik trots op! Ik hou ervan om epische verhalen te creëren en me onder te dompelen in fantasiewerelden. Het is niet alleen een leuke hobby, maar het heeft me ook geholpen om mijn creativiteit en probleemoplossend vermogen te vergroten’.

Een nieuw hoofdstuk bij ROOT

Het is duidelijk dat Alwin Meijboom een waardevolle aanvulling is op ons team bij ROOT. Zijn passie voor technologie en zijn kleurrijke hobby's maken hem tot een unieke en gewaardeerde collega. Samen streven we naar een duurzame en technologisch vooruitstrevende toekomst!

‘Ik ben ontzettend blij dat ik bij ROOT terecht ben gekomen en dat ik mijn passies kan delen met geweldige collega's. Ik voel me echt thuis hier en kijk ernaar uit om samen te werken aan nieuwe uitdagingen en innovatieve projecten’ besluit Alwin.