Hoe ver ben jij met je migratie naar Microsoft 365?

Gepubliceerd op 18 januari 2023 Leestijd : 4 minuten

De afgelopen twee jaar zijn organisaties gedwongen om, in een versneld tempo, keuzes te maken op het gebied van digitalisering. Het fenomeen “overal en flexibel werken” is een blijvend iets. Je zult je als organisatie moeten realiseren dat je het flexibele werken moet kunnen faciliteren en dat je je moet aanpassen aan de continue veranderende wetgeving op dit gebied. 

Toch zien we dat er nog veel MKB bedrijven worstelen met de invulling van het flexibele werken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor, dat de juiste beveiliging wordt geïmplementeerd en dat de juiste policies worden nageleefd? 
Het probleem is vaak dat je als organisatie met veel aspecten rekening mee moet houden. Het is allang niet meer alleen maar de aanschaf van hardware, software en tools. Het is een samenhang van deze componenten die allemaal afgestemd moeten worden op de behoeften binnen jouw organisatie. Je hebt heel veel vraagstukken te beantwoorden alvorens met de invulling te kunnen beginnen. 

Dit betekent dus dat je migratie naar Microsoft 365 slechts het begin van je digitale journey is. Als je zelf weinig ervaring hebt met een Cloudmigratie kan een dergelijk project als een behoorlijke klus worden ervaren. Je weet misschien niet zo goed waar moet je op letten om het project in goede banen te leiden.
In een dergelijk geval is het raadzaam om een partner te kiezen die je kan adviseren en begeleiden met het migratietraject, maar ook het beheer kan overnemen zodat je je kunt blijven focussen op je core business. 

Waarom Microsoft 365?

Je kunt je afvragen wat dan de beweegredenen zijn om naar Microsoft 365 over te stappen. We zetten ze hieronder op een rijtje. 
Microsoft 365 is een Cloud gebaseerde oplossing die jouw organisatie de mogelijkheid biedt om efficiënt real-time samen te werken en te vergaderen, eenvoudig bestanden op te slaan en te delen en makkelijke toegang geeft tot uw vertrouwde Office applicaties vanuit één veilige omgeving.

Met Microsoft 365 beschik je altijd over jouw documenten en jouw laatste email of je nu op kantoor bent, vanuit huis werkt of onderweg bent en via internet inlogt. Jouw werkplek is altijd op een veilige manier bereikbaar.  
Nog een bijkomend voordeel is dat Microsoft regelmatig nieuwe applicaties uitbrengt, hierdoor kun je vrij eenvoudig deze nieuwe applicaties adopteren.  

In onderstaande afbeeldingen zie je welke onderdelen wij met Microsoft 365 voor jou beantwoorden.microsoft 365 model.png

Migratie-aanpak ROOT

Zoals hierboven al aangegeven zijn er specialisten op het gebied van Cloudmigraties. Zij kunnen je volledig  ontzorgen.  

ROOT beschikt ook over dergelijke specialisten en kan je dus ook helpen bij de migratie naar Microsoft 365. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn gespecialiseerd in migraties van dergelijke omgevingen. 
Omdat iedere organisatie anders is vinden, wij het belangrijk om eerst jouw IT-landschap in kaart te brengen. Een onderdeel van het in kaart brengen is de inventarisatie van de wensen en behoeften van je medewerkers, zodat de juiste Microsoft 365 pakketten kunnen worden samengesteld. 
Na de inventarisatie  brengen wij een advies uit en tot slot verzorgen wij de volledige migratie van jouw gegevens naar Microsoft 365 en bieden wij nazorg. 

Gedurende de stappen van het stappenplan, verliezen wij de communicatie en de samenwerking binnen de afdelingen en groepen niet uit het oog. 
Na de migratie bieden wij nazorg in de vorm van ondersteuning en nemen wij het complete beheer van je Microsoft 365 omgeving uit handen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid en de performance. 

Een bijkomend onderdeel bij de nazorg is de verzorging van de nodige beveiliging en back-up van je Microsoft 365 omgeving. Door de jarenlange ervaring in o.a. back-up en security oplossingen, kan ROOT een volledige back-up en restore voor jouw data garanderen. Doordat dagelijks back-ups worden gemaakt verlies je geen belangrijke e-mails of bestanden meer. Daarnaast ben je ook beschermd tegen dataverlies door bijvoorbeeld ransomware. 

Conclusie

De migratie naar Microsoft 365 kan tijdrovend zijn. Tijd die je beter kunt benutten en aan andere projecten kunt spenderen. Laat je geheel ontzorgd worden door een partner die hierin gespecialiseerd is en niet alleen de migratie voor je doet maar ook de nazorg verzorgt en ondersteuning biedt. 

Wil je meer weten over de Microsoft 365 migratie en onze aanpak? Neem gewoon even contact met ons op. We kijken uit naar je bericht!