Hoe de moderne werkomgeving evolueert

Gepubliceerd op 9 mei 2023 Leestijd : 3 minuten

In de afgelopen jaren heeft de manier waarop we werken een enorme transformatie ondergaan. Met de opkomst van technologie, de groei van de digitale economie, de wetgeving en de veranderende verwachtingen van werknemers, heeft de traditionele werkplek plaatsgemaakt voor een moderne werkomgeving die steeds evolueert. 

De moderne werkplek

Tegenwoordig is de moderne werkplek veel meer dan alleen een kantoorruimte met een bureau en een computer. Het is een omgeving die is aangepast aan de behoeften en verwachtingen van de moderne werknemer. Enkele belangrijke kenmerken van de moderne werkplek zijn flexibiliteit, technologie, samenwerking en veiligheid.

Flexibiliteit is wel één van de sleutelwoorden van de moderne werkplek. Flexibele werkuren, maar ook de mogelijkheid om op afstand te werken en de vrijheid om te kiezen waar en hoe je wilt werken, zijn niet meer weg te denken. Tegenwoordig is het mogelijk om je werk af te stemmen op je persoonlijke leven en om een gezonde werk-privébalans te creëren.

De technologie heeft ook niet stil gestaan, Cloud-gebaseerde tools, digitale communicatieplatforms, samenwerkingssoftware en mobiele apps maken het mogelijk om efficiënter en effectiever samen te werken, ongeacht je locatie. Het zorgt voor naadloze communicatie, samenwerking en informatie-uitwisseling tussen teamleden, zelfs als ze zich op verschillende locaties bevinden.

Veiligheid is voor bedrijven één van de belangrijkste zorgen als het gaat om werkplekken. Er worden informatieprogramma’s georganiseerd om medewerkers bewust te maken van mogelijke gevolgen van onveilig werken.

ROOT ziet dat security en werkplekken tegenwoordig steeds meer samenhangen en dat werkplekken moeten voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. ROOT heeft op deze trend ingespeeld door een moderne werkplek aan haar portfolio toe te voegen die aan de moderne eisen voldoet.    

Wat is de Moderne Werkplek 365?

De Moderne Werkplek 365 is een op Microsoft 365 gebaseerde werkplek die het mogelijk maakt om samenwerking, communicatie en productiviteit te verbeteren. Met een focus op de Cloud, biedt het een breed scala aan functies en functionaliteiten die de manier waarop teams samenwerken transformeren en bedrijven helpen om succesvoller te zijn.

De Moderne Werkplek 365 omvat een reeks vertrouwde en populaire applicaties, zoals Microsoft Office 365, SharePoint, Teams, Exchange en meer. Deze tools stellen teams in staat om te communiceren, samen te werken aan documenten, informatie te delen en workflows te beheren, alles binnen een veilige en geïntegreerde omgeving.

Voordelen van de Moderne Werkplek 365

De Moderne Werkplek 365 biedt tal van voordelen voor bedrijven en teams die op zoek zijn naar een efficiënte en productieve manier van werken. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Verbeterde samenwerking: jouw teams kunnen real-time aan documenten samenwerken. Ze kunnen bestanden delen, bewerkingen bijhouden en gezamenlijk aan projecten werken, wat de productiviteit en efficiëntie van de teams verhoogt. Daarnaast kunnen jouw teams eenvoudig communiceren met behulp van Microsoft Teams waardoor de samenwerking effectief verloopt.

Toegankelijkheid vanuit elke locatie: volledig Cloud-gebaseerd, wat betekent dat je vanuit elke locatie kunt werken en toegang hebt tot jouw bestanden en bedrijfsinformatie.

Flexibele en schaalbare oplossing: je kunt kiezen uit verschillende abonnementen en aanvullende beveiligingsoplossingen zoals een geavanceerde virusscanning en remote monitoring and management die ervoor zorgt dat je Endpoints up-to-date worden gehouden, de gezondheid ervan monitort en de mogelijkheid biedt om van afstand nieuwe software uit te rollen. 
De Moderne Werkplek 365 is een flexibele en schaalbare oplossing die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw bedrijf.

Wil je meer weten over de Moderne Werkplek 365 en ontdekken hoe efficiënt en productief samenwerken in de Cloud eruit kan zien? Download dan de gratis Leaflet over onze Moderne Werkplek 365, of neem contact op met één van onze specialisten!