Het verhaal achter onze engineer Ralph Westland!

Gepubliceerd op 22 augustus 2023 Leestijd : 2 minuten

Maak kennis met Ralph, onze Engineer voor Windows en Microsoft 365 bij ROOT. Zijn passie voor Microsoft 365 en zijn inzicht in de menselijke kant van ICT maken hem een waardevolle aanwinst voor ons team.
Buiten zijn werk is Ralph een toegewijde vrijwilliger en familieman, die actief bijdraagt aan gemeenschapsinitiatieven en organisaties. Leer meer over Ralph's reis en zijn impact in zowel de technologische als de menselijke aspecten van ons vakgebied.

ICT'er of boekhouder?

Ik ben onlangs begonnen bij ROOT in de rol van Engineer voor Windows en Microsoft 365. Mijn dagen draaien om het oplossen van technische vraagstukken en het bieden van ondersteuning aan onze relaties. Het geeft me een enorme voldoening wanneer ik telefoontjes ontvang van klanten die met problemen kampen. Door hen een passende oplossing te bieden, kan ik ervoor zorgen dat ze tevreden weer ophangen. Hoewel ICT onlosmakelijk verbonden is met technologie, besef ik dat het uiteindelijk draait om menselijke interactie en het stroomlijnen van processen.

Het is interessant om te bedenken dat techniek helemaal niet mijn interesse had in mijn jeugd. Eigenlijk wilde ik boekhouder worden. Het was echter pas tijdens een extra ICT-introductiejaar op mijn LEAO-opleiding dat ik kennismaakte met ICT en mijn enthousiasme voor technologie werd aangewakkerd. Dit bracht me op het pad van een vervolgopleiding in systeem- en applicatiebeheer, en nu werk ik al 34 jaar in de wereld van ICT.

Op de vraag naar wat me aantrok bij ROOT, kan ik met zekerheid zeggen: ‘De keuze voor ROOT was eenvoudig.’ 
Tijdens mijn sollicitatie werd ik aangetrokken door de warme en ontspannen sfeer binnen het bedrijf. Hier krijg ik de kans om me te storten op nieuwe uitdagingen en mijn expertise in Microsoft 365 verder te ontwikkelen.

Als ik kijk naar belangrijke onderwerpen waar bedrijven in mijn vakgebied volgens mij aandacht aan moeten besteden, springt 2FA autorisatie eruit. Dit is van cruciaal belang om bedrijven te beschermen tegen ongeautoriseerde toegangspogingen, vooral als wachtwoorden ooit uitlekken. Ook zie ik Microsoft 365 als de toekomst, waarbij werken in de Cloud zonder fysieke servers op locatie de norm wordt. Dit biedt zowel veiligheid als flexibiliteit, en ik ben ervan overtuigd dat ROOT hierin een belangrijke rol zal spelen.

En tot slot iets over mezelf: ik woon al 21 jaar in Groenlo met mijn vrouw en 19-jarige zoon. In mijn vrije tijd ben ik druk bezig met het repareren van computers voor anderen en het opzetten van complete (WiFi-) netwerken wanneer dat nodig is. Mijn passie reikt ook tot vrijwilligerswerk, zoals bij Stichting Socorro, waar ik medische hulp bied bij auto- en motorsportevenementen en andere situaties waar EHBO noodzakelijk is. Daarnaast ben ik actief betrokken bij Stichting Borderline, waar ik verantwoordelijk ben voor taken zoals het beheren van de website en het samenstellen van nieuwsbrieven, besluit Ralph.