Haal meer uit je netwerk met Glasvezel!

Gepubliceerd op 4 februari 2021 Leestijd : 2 minuten

Met de komst van thuiswerken zijn wij meer online dan ooit tevoren, vergaderen, bellen, sharen, cloud, de toepassingen zijn oneindig. En de verwachting is dat deze ontwikkeling, het nieuwe werken zal worden. De behoefte naar snelle en betrouwbare dataverbindingen neemt hierdoor enorm toe. Een ander aspect is de data die getransporteerd wordt, hoe veilig is het? En wat gebeurt er op het moment dat jouw verbinding uitvalt? Als ondernemer wil je een schaalbare oplossing die met jou meegroeit maar vooral zekerheid biedt en veilig is.

Met het glasvezelnetwerk van ROOT op het Kennispark Twente kun je beschikken over een veilige en betrouwbare glasvezelaansluiting. Over deze glasvezelaansluiting kunnen wij je bovendien ook meerdere diensten leveren. Bijvoorbeeld internet, anti-DDoS bescherming, hosted telefonie, netwerken en cloudoplossingen.

Wat kan er nog meer?

Wij begrijpen hoe belangrijk de toegang tot jouw applicaties en de beschikbaarheid van jouw bedrijfsdata is. De uitval van internet kan tot enorme gevolgen voor jouw bedrijf leiden. Redundantie biedt uitkomst. Je kunt naast de huidige verbinding, jouw bedrijf ontsluiten met een glasvezelaansluiting van ROOT.

Op het Kennispark Twente zijn wij in staat om je redundant op de glasvezelring aan te sluiten, verbonden met verschillende datacentra. Redundant is bij ROOT ook echt redundant.

Een betrouwbaar netwerk

Net als bij alle andere ICT en Cloud diensten staat ook bij een glasvezelaansluiting betrouwbaarheid en veiligheid voorop. ROOT garandeert een beschikbaarheid van 99,9% en heeft een monitoring op elke glasvezelaansluiting zodat een onderbreking meteen gesignaleerd wordt. Hierdoor kun je rekenen op voldoende snelheid, bandbreedte en beschikbaarheid.

Cloud diensten

Het ROOT glasvezelnetwerk heeft een directe aansluiting op onze datacenter ring. Hierdoor kan zonder vertraging verbinding worden gemaakt naar één, twee of onze drie datacenters. Het is mogelijk om jouw data, servers en zelfs jouw firewall op kantoor, te verplaatsen naar onze datacenters. Hiermee bespaar je ruimte op kantoor en je verhoogt de beschikbaarheid van jouw IT omgeving. In onze datacenters is jouw data net zo snel bereikbaar als wanneer deze op kantoor zou staan, maar wel beter beveiligd tegen brand en diefstal.

Wanneer je de voorkeur geeft aan het houden van je servers op kantoor dan biedt onze glasvezelverbinding mogelijkheden om de back-ups van je data veilig en snel in het datacenter op te slaan.

De voordelen op een rij

 • Hoge symmetrische bandbreedte
 • Beschikbaarheid 99,9%
 • Geen hoge investering
 • Snel leverbaar
 • Geschikt voor meerdere diensten
 • Meerdere VLAN’s mogelijk
 
 • Volledig beheerd
 • Back-up off-site mogelijk
 • Ruime capaciteit voor remote access
 • Veilig en betrouwbaar
 • Goed bereikbare servicedesk

Bij ROOT zien we klanten echt als relaties en omdat we relaties lang in stand willen houden zijn we betrokken bij de aangeboden oplossingen en zijn we pas tevreden als jij ook tevreden bent.

Kwaliteit en betrouwbaarheid staat voorop bij alle ROOT producten. ROOT is continue bezig met het verbeteren van haar diensten zodat de beste kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van glasvezel of wil je weten of het wat voor je is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Neem contact op