De voordelen van de ROOT VMware Cloud Hosting

Gepubliceerd op 26 november 2019 Leestijd : 4 minuten

Cloudhosting is niet meer weg te denken in de moderne internetdienstverlening. Waar het eerder nog noodzakelijk was om eigen hardware op locatie of in een datacenter te plaatsen voor de hosting van websites en applicaties is virtualisatie zo doorontwikkeld en tot volwassenheid gegroeid dat in de meeste gevallen het aanschaffen van eigen hardware tot het verleden behoort. ROOT heeft gekozen voor VMware als virtualisatie om een stabiel en functioneel platform te bieden voor Cloud Hosting.

Waarom kiezen voor VMware?

VMware is een virtualisatieplatform die ervoor zorgt dat uw virtuele servers zonder problemen operationeel zijn. VMware is al jarenlang een marktleider op het gebied van virtualisatiesoftware. Het is een gerenommeerd merk waarin wij altijd zorgen dat ROOT als eerste met nieuwe ontwikkelingen op dit gebied komt. Met VMware kunt u genieten van een veilige, stabiele en zeer krachtige oplossing.

Door onze jarenlange kennis en ervaring met VMware weet ROOT hoe dit platform optimaal te benutten is en hoe we de voordelen van VMware kunnen toepassen om een hoge kwaliteit en zekerheid te bieden. De ROOT VMware Cloud biedt een goede prijs/kwaliteit verhouding voor Cloud Hosting.

Voordelen VMware virtualisatie

Met name doordat VMware zorgt voor veel flexibiliteit biedt VMware meerdere voordelen. Hierbij kunt u denken aan de schaalbaarheid, uitwisselbaarheid en een mogelijke reductie van de energiekosten (kostenbesparing). Bij ROOT bieden wij VMware aan voor elke type organisatie, zowel voor MKB als enterprise organisaties. Het kiezen voor deze virtualisatiesoftware brengt, zoals net benoemd, vele voordelen met zich mee, maar dat is nog niet alles.

Functionaliteiten

VMware is schaalbaar. CPU, RAM-geheugen en harde schijfruimte kunnen eenvoudig uitgebreid worden, vaak zelfs zonder herstart van de virtuele server. Hierdoor is het niet nodig om dit soort resources op de groei te kopen, maar kan uitgebreid worden naar behoefte. U betaalt dus niet onnodig meer dan nodig is. VMware zorgt geheel automatisch voor de verdeling van resources en biedt een hoge beschikbaarheid voor virtuele servers bij onverwachte hardware uitval.

Toepassingsmogelijkheden

Doordat de hardware tegenwoordig vrij krachtig is kunt u met VMware optimaal gebruik maken van de hardware. VMware verdeelt CPU en RAM-geheugen efficiënt over de beschikbare VMware hosts waardoor er minder hardware nodig is dan wanneer er geen virtualisatie zou plaatsvinden. Dit betekent een enorme besparing aan kosten aan hardware, datacenter rackruimte en energie, zoals koeling en stroom afname.

Nog een groot voordeel van de ROOT VMware Cloud Hosting is dat u als klant de mogelijkheid hebt om zowel Windows als Linux VM’s uit te rollen over hetzelfde platform.

Virtuele machnies zijn eenvoudig te verplaatsen, aangezien de virtuele machines (VMware) slechts uit bestanden bestaan. Hierdoor is migratie tussen verschillende VMware omgevingen eenvoudig te realiseren.

Bij ROOT vinden wij het belangrijk dat de klant zijn data ten alle tijden kan inzien. Hierdoor zorgen wij dat deze data altijd beschikbaar is. Het back-uppen van data is daarbij belangrijk. Dankzij de virtualisatie van de ROOT VMware Cloud Hosting maken we niet allen back-ups van data, maar van de complete virtuele server. Hierdoor is de restore van een complete server, in geval er een disaster optreedt, snel uit te voeren.

Onderscheidend vermogen

Er zijn veel spelers op het gebied van het aanbieden van VMware, maar waarin onderscheidt ROOT zich van deze aanbieders? ROOT is een Twents bedrijf waarin wij door middel van een nuchtere aanpak de klant willen instrueren. Dit doen wij door de beste techniek (VMware) te combineren met een nuchtere aanpak en hoge mate van verantwoordelijkheid.

Een snelle oplevering van uw server kan hieraan bijdragen. Een op maat geconfigureerde en getunede server kan in een korte tijd opgeleverd worden, soms zelfs binnen een dag.

VMware High Availability zorgt ervoor dat bij het wegvallen van een VMware host (hardware) de daarop aanwezige VM’s direct gestart worden op de overgebleven hosts. Hierdoor kan ROOT een hoge beschikbaarheid garanderen op VM’s binnen het VMware platform.

Monitoring

Elke VM op het ROOT VMware Cloud Hosting platform kan voorzien worden van 24x7 monitoring waarbij alerts ontvangen worden door een beheerder van ROOT die het probleem kan analyseren en waar mogelijk kan oplossen. Wilt u toch liever zelf op de hoogte zijn als er een alert optreedt? Dan zorgt ROOT ervoor dat de melding bij de juiste persoon binnen uw organisatie binnen komt.

Mogelijkheid om in de toekomst te groeien?

Omdat geen organisatie hetzelfde is, geloven wij in oplossingen op maat. Dit vraagt om innovatief en specialistisch maatwerk. Met een team met passie voor techniek, bouwen we samen aan de beste virtualisatiesoftware voor uw organisaties. Wij houden van een transparante en recht-toe-recht-aan aanpak. Wij gaan geen uitdagingen uit de weg en dragen een grote verantwoordelijkheid met veel daadkracht en passie en dat is waar wij goed in zijn.

Met ROOT kiest u voor een betrouwbare partner die samen met u uw organisatie vooruit brengt. Een solide basis voor verdere groei!

Bent u op zoek naar een kwaliteitsoplossing voor uw hosting? Dan is de ROOT VMware Cloud hosting echt iets voor u! Wilt u meer weten over hoe deze oplossing voor uw situatie ingezet kan worden?

Aarzel niet en neem nu contact op!