3 tips: hoe zorg je ervoor dat je niet hoeft te vertrouwen op vertrouwen als het gaat om je IT?

Gepubliceerd op 13 december 2021 Leestijd : 2 minuten

Vertrouwen is de basis. Van eigenlijk alles wat belangrijk is in het leven. Maar als het over je IT gaat wil je waarschijnlijk nét wat meer zekerheid.

Wanneer je een externe ICT-partij aantrekt is vertrouwen over en weer heel belangrijk. Je geeft immers je meest kwetsbare bedrijfsgegevens in handen van een partij waarvan je hoopt dat deze er zorgvuldig mee omgaat. Alleen maar werken op basis van vertrouwen zou wat naïef zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat je met de juiste partij in zee gaat? Wij geven je 3 praktische tips die hun succes bewezen hebben.

Tip 1: check ISO

In zee gaan met de juiste partij begint in elk geval met het zoeken naar een partij die over de juiste certificeringen beschikt. ISO 27001 is zo’n certificaat. Het staat in de markt bekend als dé standaard voor informatiebeveiliging. Deze norm, die overigens jaarlijks getoetst wordt door een audit binnen het bedrijf, staat borg voor een aanpak die procesmatig is. Bedrijven die over dit belangrijke certificaat beschikken tonen hiermee feitelijk aan dat het informatieproces van A tot Z beheerst wordt en dat de processen rondom het beveiligen van deze informatie zo goed mogelijk ingericht zijn.

Tip 2: check referenties

IT is de motor van elk bedrijf. Logisch dus dat je zorgvuldig met de keuze voor je leverancier omgaat. En tegelijkertijd besef je ook dat de salescollega van de leverancier die je op het oog hebt, er alles aan zal doen om je te overtuigen met ze in zee te gaan. Beter spreek je referenten die al langer met dit bedrijf samenwerken. Elk betrouwbaar bedrijf dat met succes klanten helpt, zal je zonder blikken of blozen een aantal namen van betrouwbare referenten op kunnen geven. En dát zijn de mensen die het echte verhaal aan je vertellen. Wanneer zij over een langere periode positief zijn over je beoogde leverancier dan kun je met een gerust hart een samenwerking aangaan.

Tip 3: volg je gevoel

Oké, we geven toe dat dit nogal soft klinkt. Maar toch is het wél belangrijk, ook bij zoiets zakelijks als het kiezen voor de juiste ICT-leverancier. Want als je in meer of mindere mate samen gaat werken met een partij die je complete infrastructuur gaat verzorgen, dan is het wel handig dat het klikt met de mensen waarmee je regelmatig contact hebt. Besef daarnaast wel dat, hoe je het ook uit handen geeft, jij zelf altijd de regie moet willen behouden zodat je weet wat er gebeurt. En een goede ICT-partner begrijpt dat.

Benieuwd naar de diensten die ROOT levert? Of vooral benieuwd naar de mensen met wie je samen gaat werken? Dat kan! Kijk dan even hier, je vindt er liefhebbers, oplossers, specialisten, strategen en partners. En voor een live-gesprek nodigen we je van harte uit voor een kop koffie op locatie of virtueel.