TreNT Glasvezel

TReNT levert een dienstverlenging die vraagt om 100% beschikbaarheid. Bij ROOT hebben zij de hosting en het beheer van hun volledige omgeving ondergebracht. Harmen ten Kate vertelt over de kracht van ROOT.

TReNT Glasvezel is leverancier van Dark Fiber: een glasvezelverbinding zonder tussenkomst van een hoofdcentrale zodat klanten niet meer afhankelijk zijn van telecom- of internetproviders. In de samenwerking is ROOT voor Harmen ten Kate vooral de partij die een ontzorgende functie heeft. “Ze beheren in feite onze hele it-omgeving: van ict-beheer tot hosting. Natuurlijk draait het daarin om het borgen van de beschikbaarheid van je applicaties en systemen. Nog belangrijker vinden wij dat we op deze manier meer met onze eigen business kunnen bezighouden. Bovendien hebben we ook de capaciteit niet om alle ict-ontwikkelingen bij te houden.”

 

 

 

 

 

 

TreNT Glasvezel
TreNT Glasvezel

Focus op structuur en schaalbaarheid

Het grootste voordeel in de samenwerking met ROOT is het vertrouwen. “We kunnen 24/7 een beroep op ze doen en dat maken ze ook waar”, vertelt Ten Kate. ‘Correct en kundig’ omschrijft Ten Kate de samenwerking met ROOT: “Wij hebben helemaal geen ict-kennis in huis, dus je wilt dan ook een partij die op een correcte en kundige wijze die verantwoordelijkheid draagt. De kracht van ROOT is ook dat ze heel erg gefocust zijn op schaalbaarheid en structuur en daarmee onze hele ict-infrastructuur beschikbaar houden. Dat is heel prettig, het werkt gewoon altijd.”

Die focus op schaalbaarheid en structuur zou Ten Kate vaker terug willen zien. “Als ik bijvoorbeeld kijk naar onze licentieadministratie, dat is een onoverzichtelijke brei aan virusscanners en vast nog heel wat andere softwarepakketten. ROOT zou de perfecte partij zijn om dat voor ons in te regelen. Als bijvoorbeeld ons office-abonnement verlengd moet worden, dan wil je daar zelf niet druk mee zijn. Dat kost ons simpel weg weer tijd die we liever besteden aan onze business. En zelf die licentieadministratie optuigen lukt niet, daar hebben we onvoldoende kennis voor.”

ROOT als innovator

TReNT zou ROOT ook graag zien als innovator. “Wij zijn al een flinke tijd verbonden aan ROOT en in die jaren heb ik gemerkt dat ze bijzonder breed zijn. Vraag het en ze kunnen het. Van die kracht zouden we wel wat meer gebruik willen maken. Als er bijvoorbeeld in onze markt nieuwe ontwikkelingen zijn dan ben ik soms wel eens benieuwd hoe we daar met ict slim op in kunnen spelen. Sterker nog, ik ben vooral benieuwd wat ROOT vindt. Alles wat onze dienstverlening efficiënter maakt betekent automatisch dat we meer tijd kunnen steken in onze business.”