Qenner

Qenner vindt bij ROOT een stabiel netwerk en een klankbord. Alles gebaseerd op een belangrijke gedeelde waarde: nuchterheid. Martijn Marsman vertelt over de samenwerking met ROOT.

Qenner richt zich op travel content & technology en ontwikkelt verschillende softwareproducten voor de reisbranche: TravelPulse als totale web-oplossing, TravelSearch als zoekwebservice en Qonnect als software suite. De rol van ROOT is cruciaal in het leveren van een stabiel netwerk. Wat voor effect heeft een dergelijke rol op de samenwerking?

Root als stabiele en nuchtere ict-partner

Martijn Marsman herkent in ROOT een belangrijke gedeelde waarde: nuchterheid. “Als Qenner willen we geen partij die mooie gelikte aanbiedingen stuurt waar we niet op zitten te wachten”, vertelt Marsman. “Ik weet precies wat ik wil en ben graag ‘to the point’. ROOT denkt daarin mee en draagt oplossingen aan die juist zijn. En als ik iets zoek wat ze niet kunnen bieden, dan geven ze dat ook direct aan. De bekende ‘poot tussen de deur’ om meer producten te verkopen is nooit aan de orde. Die manier van denken heeft een positieve invloed op de samenwerking met ROOT.”

Stabiel, betrouwbaar en eerlijk: zo omschrijft Marsman de samenwerking met ROOT. “We zijn een spin in het web voor wat betreft het verbinden van reisbureaus met grote touroperators. Zo zijn wij verbonden met meerdere grote ‘travel netwerken’. ROOT is in dit verhaal de ideale transit provider en is daarin altijd een stabiele factor gebleken.”

Qenner
Qenner

Communicatie grote meerwaarde

Qenner maakte bewust de keuze om zelf het beheer te doen. “We zijn een IT-bedrijf dat producten ontwikkelt. Onze infrastructuur is dan ook onderhevig aan verandering. We doen daarom alles met een eigen team, gespecialiseerd op het gebied van travel tech. Om die reden houden we alles zelf in beheer.” De meerwaarde van ROOT zit voor Marsman vooral in de communicatie. “We zitten op één lijn en voelen elkaar perfect aan. Ik hoef niet op ieder verzoek direct antwoord, maar op sommige weer wel. Dat klinkt misschien ietwat vaag, maar ROOT voelt dat perfect aan.”

“Ik kan mij bijvoorbeeld nog herinneren dat we tegen problemen aanliepen in de glasvezelverbinding tussen het datacenter en het kantoor. Het is erg prettig dat beide partijen van elkaar weten waar ieders kracht ligt, en dat is met ROOT dus het geval. Dat is een unieke situatie in de IT-wereld, als je het mij vraagt.” ROOT is volgens Marsman altijd slagvaardig gebleken in de aanpak van problemen. “Dit komt onder andere door het feit dat het contact vrij simpel is. Belangrijke zaken bespreken we telefonisch en minder belangrijke zaken stemmen we af per mail. Heel af en toe loop ik langs om toekomstplannen te bespreken, of gewoon voor de gezelligheid.”