Go2Sure

Voor Go2Sure is beschikbaarheid en veiligheid van hun applicaties erg cruciaal. ROOT verzorgt de hosting en het beheer van hun IT-omgeving. Raoul Willemsen vertelt over de samenwerking waarbinnen we al ruim 10 jaar met elkaar meegroeien.

De samenwerking tussen de twee Twentse bedrijven ROOT en Go2Sure is met recht een succesverhaal te noemen. "In 2010 zochten wij een partij voor de externe hosting van onze software. En een van mijn programmeurs sprak positief over ROOT. Naast de eerste positieve indruk die zij op mij maakten, was het ook vooral een praktische overweging om met hen te gaan samenwerken. Dat komt omdat ik het noodzakelijk vind dat al mijn data zijn opgeslagen in Nederland, liefst nog in de regio zelf. En dat had ROOT gewoon goed voor elkaar."

Aan het woord is Raoul Willemsen, algemeen directeur van Go2Sure, een gespecialiseerd softwarebedrijf dat webbased oplossingen en apps voor Android en IOS biedt. Het bedrijf heeft als expertise risico- en compliance management en dat ondersteunen zij met consultancy en software. Ze zijn actief in verschillende business domeinen, van overheden zoals gemeenten en veiligheidsregio’s en van overkoepelende organisaties tot commerciële bedrijven en de private sector. Zo is SportKeur een mooi voorbeeld van een specialistisch project waarbij ze software beschikbaar maken ten behoeve van risicobeheersing in de meest brede zin van het woord.

Go2Sure
Go2Sure

Dedicated storage en clusteroplossingen

Susan de Steenhuijsen Piters, business manager bij ROOT, dat als ervaren IT-expert focust op cloud, networking, security en connectivity vult aan: "Onze dienstverlening en cloudoplossingen sluiten inderdaad naadloos aan op de behoeftes van Go2Sure. Zo blijken onze nieuwe storage dienst (STaaS) en clusteroplossingen in ons netwerk, de perfecte oplossing voor hen. Dat heeft vooral te maken met de enorme hoeveelheid dataopslag die men kwijt kan in combinatie met de flexibiliteit." Over de samenwerking kan Raoul kort en krachtig zijn: "Wanneer ik denk aan de samenwerking met ROOT, dan komen er spontaan de volgende drie woorden in me op: langdurig, betrouwbaar en plezierig. Dat laatste woord omdat we op een persoonlijke, vriendschappelijk niveau met elkaar omgaan. Wanneer ik bijvoorbeeld bel, dan is het vaak niet om bij te praten over koetjes en kalfjes. Meestal is er dan iets aan de hand wat snel opgelost moet worden, bijvoorbeeld rond om een server. En dat regelt ROOT dan ook. Aan de andere kant, als we toezijn aan verandering en ik daarom contact opneem, zoals nu tijdens de overstap naar een nieuwe serveromgeving, dan is er volop ruimte voor een praatje. Ik ken de mens achter het bedrijf en dat werkt gewoon heel prettig samen."

Complexe oplossingen

Raoul: "Ik vind het knap hoe ROOT in de afgelopen 10 jaar in staat is geweest om mee te groeien met onze steeds hogere eisen. Dat heeft ook te maken met de manier waarop ons bedrijf is doorgegroeid. In technische bewoordingen kan ik zeggen dat zij ons een serveromgeving leveren, dus hardware en dienstverlening waar ik op kan vertrouwen. Maar wat meer vanuit een overview gezien, brengt onze samenwerking vooral rust, grip en controle. Zo hebben we een dienstverleningsovereenkomst afgesloten waarbij we een uptimegarantie van maar liefst 99,999% hebben afgesproken. Die gedeelde verantwoordelijkheid, die we ook expliciet hebben vastgelegd, maakt dat onze relatie gelijkwaardig en als partners is, en niet puur als opdrachtgever en opdrachtnemer. Zo is de oplossing die we nu samen hebben bedacht behoorlijk omvangrijk en complex en daarin zijn we nu dus ook gezamenlijk aan het finetunen."

Tips voor anderen

"Bedrijven die ook een soortgelijk partnerschap aan willen gaan raad ik aan om in het voortraject uitgebreid te testen, bijvoorbeeld op het gebied van clusters die een enorme invloed op de software hebben. Binnen onze samenwerking zijn performance, schaalbaarheid en betrouwbaarheid belangrijk. Want daarmee creëren we een stuk toekomstbestendigheid, wat belangrijk is omdat mijn bedrijf flink groeit", vervolgt Raoul. "En dat is nu precies de manier waarop wij graag de samenwerking met partijen uit de markt aangaan", besluit Susan, "en daar draagt onze gezamenlijke Twentse nuchterheid natuurlijk óók een beetje aan bij."