Waar gaat het in de wereld naartoe en wat is de rol van IT hierin?

Gepubliceerd op 4 mei 2021 Leestijd : 2 minuten

Nu IT zo onmisbaar is geworden in onze maatschappij, ontstaat soms het idee dat alles vanzelf gaat. En dat is ook een logische aanname wellicht, als je zelf niet in de wereld van IT actief bent. Toch gaat alles juist niet vanzelf. Tegelijkertijd is de kracht van een goed IT-bedrijf dat de complexiteit achter de schermen niet merkbaar is voor de klant.

Wij zien de rol van ROOT feitelijk als een soort filter tussen de noodzakelijke techniek enerzijds en het eindproduct dat onze klanten willen gebruiken anderzijds. Uiteraard geven we desgevraagd wel een kijkje in onze keuken. Al is het alleen al om te laten zien waar de complexiteit zit, welke oplossingen we gebruiken en hoe wij onze tijd voor onze klant besteden. Het afleggen van die verantwoording vinden we belangrijk omdat we transparant willen zijn.

Gaat alles echt vanzelf?

Waar het in de wereld naartoe gaat? De verwachting dat dingen vanzelf gaan is inmiddels heel normaal geworden. Wie had bijvoorbeeld ooit gedacht dat we massaal via Teams zouden communiceren dit jaar? Corona heeft een en ander echt wel in een stroomversnelling gebracht. Kijkend naar ICT-trends is thuiswerken dit jaar de norm geworden, waar dat eerst vooral een uitzondering was. Digitale veerkracht, dus als bedrijf snel kunnen reageren op veranderingen, is daardoor onmisbaar geworden. Je mag je, kijkend naar IT, als bedrijf anno nu, inmiddels best afvragen hoe digitaal veerkrachtig je eigenlijk bent als je alles in eigen huis houdt...

Behoefte aan experts neemt toe

Ook wij zien dat de behoefte aan externe IT-experts met relevante kennis steeds groter wordt. Dat kán ook niet anders, want alle ontwikkelingen zijn voor die ene systeembeheerder in bedrijf X écht niet meer bij te houden. Wat je in de praktijk vaak ziet is dat deze persoon continu bezig is met brandjes blussen. En dan ben je niet bezig met ontwikkeling. En al helemaal niet met de digitale veerkracht van je organisatie...

Juist wanneer je beseft dat je wél van die ene expert in een bepaald vakgebied gebruik kunt maken, dan krijg je (weer) het gevoel dat je de materie bezit. Het is anno nu nauwelijks nog mogelijk en al helemaal niet wenselijk om alles in eigen beheer te houden. Een kennispartner die altijd voor je klaar staat, ook om te sparren, geeft rust. Lang verhaal kort? Wij beschikken over de juiste, ervaren consultants die jouw IT-behoefte kunnen inventariseren én de prioriteiten duidelijk kunnen maken. Stop met brandjes blussen. Je hoeft het niet alleen te doen. Bekijk hier meer informatie over onze consultancy. ROOT begeleidt in groei. Zorg voor meer grip in je beheer bezien vanuit de cloud, of vanuit de securitykant.

IT is uiteindelijk geen kostenpost op je balans. Want zonder IT is er simpelweg geen bedrijf. Meer weten? Stuur even een bericht naar sales@root.nl. We horen je graag!