Ontmoet Susan de Steenhuijsen Piters, Business Manager bij ROOT: een verhaal over groei, Porsches en IT’

Gepubliceerd op 3 mei 2022 Leestijd : 4 minuten

Ontmoet Susan de Steenhuijsen Piters, Business Manager bij ROOT: een verhaal over groei, Porsches en IT’

‘Waar ik warm voor loop? Voor groei.’ Aan het woord is Susan de Steenhuijsen Piters, Business Manager bij ROOT en daarmee verantwoordelijk voor de sales- en marketingtak. ‘En dat is dan ook een belangrijk onderdeel van mijn dagelijks werk dat gaat over actief zorg dragen voor de groei van de business door middel van marketing- en salesactiviteiten. Denk aan het onderhouden van bestaande relaties en het werven van nieuwe klanten, het aangaan van strategische partnerships en oog hebben voor marge. Daarnaast onderhoud ik de contacten met onze leveranciers en partners en houd ik mij bezig met productontwikkeling. Je kunt je voorstellen dat geen dag hetzelfde is en juist die veelzijdigheid geeft me veel energie.’

Mensen helpen maakt blij

‘Ik houd ervan om mensen te helpen. Als ik klanten kan helpen door hen een oplossing te bieden die hen weer verder helpt bij hun ontwikkelingen, dan ben ik blij. Het bedenken van oplossingen, creatief zijn, dat vind ik leuk. Hoe complexer, hoe leuker, samen met de klant werken aan een totaaloplossing vind ik een fijn onderdeel van mijn taken hier. En het mooie aan ROOT is dat mijn collega’s er net zo in zitten. Samen komen wij tot mooie oplossingen voor klanten. We will find a way. Iedereen is committed en wil ervoor gaan. Dat geeft een hoop positieve energie.

Juist hierdoor zie je dat onze klanten ons heel trouw zijn. Ze weten dat ze op ons kunnen bouwen. Waar ik ook energie uit haal is dat ik vanuit mijn rol de organisatie verder kan helpen in ontwikkeling en groei’, aldus Susan.

Over Porsches en techniek

‘Als kind was ik, terugkijkend, niet echt met de techniek bezig. Maar ik was wel áltijd bij de mannen te vinden, daar waar aan auto’s werd gesleuteld of geklust werd, was ik ook. Ik weet nog dat ik al heel vroeg riep dat ik later een Porsche wilde. Ik deed het dan ook alvast even voor, alsof ik er al één had: dan ging ik op een krukje zitten en pakte het stuur (lees: een bord) stevig vast. In gedachten reed ik weg in mijn sportwagen, maar waar ik dan naartoe ging? Werkelijk geen idee! Ik hield van snelheid en de Porsche 911 vond ik geweldig. Werken in techniek en met mannen is overigens gelukt, maar die Porsche is er uiteindelijk nooit gekomen’, lacht Susan.

Waarom bij dit bedrijf?

‘Ik heb altijd bij de grote telecomoperators (o.a. KPN, Tele2) in het westen gewerkt. Langzamerhand ben ik steeds dichter bij Enschede gaan werken. Ik heb wel altijd sales gedaan. In de laatste jaren van mijn carrière ben ik ook managementfuncties gaan bekleden, maar ik ben toch tot de conclusie gekomen dat mijn passie bij sales lag. En zo is ROOT op mijn pad gekomen. Ik wilde terug naar sales en ROOT zocht op het juiste moment naar een brede invulling voor de sales activiteiten. De klik was er meteen dus ik hoefde niet lang na te denken.’

Bij bedrijven op de IT-agenda in 2022

Wat zouden bedrijven, kijkend naar jouw vakgebied, in 2022 op de agenda hebben moeten staan om bij te blijven of voorop te lopen? Susan: ‘Dat gaat in elk geval over 2 zaken wat mij betreft. Ten eerste (cyber)security, waarbij back-ups heel belangrijk zijn gezien de toegenomen aanvallen van hackers en ransomware. Het hebben van een disaster recovery plan is een ware must geworden. En ten tweede de multicloud. Cloudapplicaties van verschillende vendoren zullen toenemen, je wordt gedwongen om een optimale multi-cloudomgeving voor je medewerkers, klanten en leveranciers te creëren. Wat heb je hiervoor nodig en hoe richt je je omgeving in? Het zijn vraagstukken die dit jaar zeker aan de orde komen. En daar kunnen wij onze (potentiële) klanten uiteraard goed bij helpen.’

Susan in privé: van Rotterdam naar Enschede

‘Oorspronkelijk ben ik in het westen opgegroeid. In 2007 ben ik naar Enschede verhuisd: ik ben de liefde gevolgd. Ik heb mijn man in Almelo ontmoet bij een internationaal bedrijf, waar wij samen werkten. Intussen ben ik gewend geraakt aan het Twentse accent maar ik spreek het zelf niet. Wat ik miste in het begin? Mijn water! In Rotterdam was ik omsingeld door water. Uitkijken op een rivier of zee geeft mij rust. Verder houd ik van klussen, tuinieren, wandelen, fietsen, dansen en haken.

En ik ga iedere dinsdag naar Red Pepper voor mijn ems (electronic muscle stimulation) training. Een full body workout waarbij je aan de hand van pulsen in combinatie met oefeningen, je spieren intensief traint. Op die manier aandacht hebben voor mijn fysiek is een mooie afwisseling met ROOT waar ik vooral theoretisch met mijn hoofd bezig ben’, besluit Susan.